14 maanden achtereen bleef Excelsior M op eigen veld ongeslagen. De Kon. HFC bracht aan die reeks een abrupt einde. De Haarlemmers wisten met de spaarzame kansen dodelijk effectief om te gaan want na 90 minuten stond er 0-3 op het scorebord.

Domineren deed Excelsior M zowel in het eerste al in het tweede bedrijf. Mochten er statistieken m.b.t. het balbezit opgemaakt zijn dan had de uitkomst geweest: 75% voor Excelsior M en 25% voor de Kon. HFC. Helaas koop je voor balbezit niet veel. Het gaat nog altijd om het creëren van kansen en vooral om die ook te benutten.

Op die beide punten gaf Excelsior M tegen de nr. 14 van de ranglijst helaas niet thuis.

In de eerste helft speelde de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk zeker niet slecht. Vooral over de rechterkant was het een aantal keren gevaarlijk via Elson de Rosario Almeida die vaak werd “weggestuurd” door Daan Blij. Twee keer was Vincent v.d. Berg dichtbij een treffer maar Tom Boks hield zijn doel keurig schoon. HFC verliet slechts een enkele keer de verdedigende linies maar kwam wel in de 18e minuut aan de leiding. Een voorzet vanaf rechts werd slecht beoordeeld door de Maassluise defensie waardoor Jacob Noordmans volkomen vrij mocht inschieten (0-1).

Geschrokken door de achterstand werd de druk op HFC opgevoerd maar het aanvalsspel was te voorspelbaar waardoor HFC betrekkelijk eenvoudig overeind bleef.

Het was dan ook niet verrassend dat de rust met een 0-1 achterstand werd bereikt.

De toeschouwers op het matig bezette sportpark Dijkpolder waren er vast van overtuigd dat het in het tweede bedrijf wel goed zou komen. Een enkeling refereerde aan de wedstrijd Excelsior M – Spakenburg. Toen kregen de toeschouwers namelijk een bijzonder matige tweede helft voorgeschoteld. Zij kregen gelijk want ook nu was de tweede helft niet best! In de eerste 10 minuten was het wel goed wat Excelsior M liet zien; het creëerde een aantal mogelijkheden maar men bleek niet in staat om keeper Tom Boks te verschalken.

HFC vond het allemaal prima; het hoefde niet en kon heerlijk “achterover leunen”’, wachtend op een foutje bij Excelsior M om toe te slaan.

Rijsdijk wisselde Stephan Kruithof voor Dean van Ooijen in een poging de zijkanten beter te bezetten maar ook Dean kon geen potten breken. Toen Kevin Vink moest plaatsmaken voor Adair werden her en der wat wenkbrauwen gefronst maar ongetwijfeld heeft Rijsdijk daar zijn redenen voor gehad.

Adair legde een hoop strijdlust aan de dag maar was niet bij machte om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen met HFC. Sterker nog… HFC kwam in de 76e minuut op 0-2 via een fraaie treffer van Koen Beeren. Daarmee zat de wedstrijd voor de ploeg van Ted Verdonkschot in de tas en mocht het zelfs in blessuretijd de 0-3 over de streep trekken. Kevin de Visser was de maker van dat doelpunt.

Een zeer teleurstellend resultaat voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk die op de persconferentie aangaf dat er gewoon niet meer in zat. “Teveel spelers haalden vandaag niet het niveau waarop zij normaliter acteren; dat kan een keer gebeuren en dus moeten we er ook geen halszaak van maken” aldus Rijsdijk die toch ook moet inzien dat het in de laatste weken wat minder soepel draait dan voorheen. Nu is het wel zo dat in deze competitie een off-day door de tegenstander direct wordt afgestraft. Het niveau van de tweede divisie is dermate hoog dat er geen sprake meer is van “laagvliegers”. Kijkend naar de ranglijst doet Excelsior M het nog altijd fantastisch. Het staat op een zeer verdienstelijke 6e plaats, niet ver achter topploegen als GVVV en Kozakken Boys.

Zaterdag wacht weer een zware pot. Op trainingscentrum Papendal ontmoeten de Tricolores Jong Vitesse. Ongetwijfeld zijn onze mannen belust op een goed resultaat.

Alle reden om de ploeg achterna te reizen!