Afgelopen zaterdag 6 januari vond voor alle JO8 en JO9 spelers van Excelsior Maassluis het Nieuwjaars Zaalvoetbaltoernooi plaats. In de Wethouder Smithal werden alle spelers verdeeld over zes Europese topteams. De mensen op de goed gevulde tribune konden twee uur lang genieten van de voetbalkunsten van Real Madrid, FC Barcelona, FC Bayern München, Borussia Dortmund, Manchester City en Manchester United.

FC Barcelona wint op het nippertje

Naarmate het toernooi vorderde werd de spanning met de minuut groter. Voor aanvang van de laatste wedstrijd stond een finale tussen Real Madrid en Borussia Dortmund op de planning. Beide ploegen hadden acht punten verzameld in de vijf wedstrijden. Alleen FC Barcelona, dat de laatste wedstrijd moest spelen, zou na winst beide ploegen nog voorbij kunnen gaan.

In een spannende wedstrijd tegen Manchester City wisten de spelers van FC Barcelona in de laatste minuten niet alleen de wedstrijd, maar ook het hele toernooi te winnen! Omdat Lionel Messi en Philip Coutinho verhinderd waren, werd het team gevormd door Thijs Scheepens, Ceyden Güngör, Hamza Amouch, Mert Kayra, Marijn Vruggink, Ryan Jasper en Milan Romeo. De succescoach van de middag was Martijn van der Hoeven.

 

Speler van het Toernooi

Omdat voetballen in de zaal heel anders is dan voetballen op het veld heeft een speciale jury het hele toernooi gekeken naar opvallende spelers. Er werd heel goed gevoetbald, maar uiteindelijk werd Stan Post gekozen tot Speler van het Toernooi. De speciale oorkonde werd uitgereikt voor het laten zien van techniek en inzet, maar ook voor sportief gedrag.

Kippenvleugels en Patat!

Na afloop van het toernooi werden alle kinderen in de kantine van Het Smitje ontvangen voor een lekkere maaltijd. Met patat, kippenvleugels en iets te drinken werd een heel gezellige middag samen afgesloten. Het eten en drinken werd aangeboden door de toernooisponsors Embassy Freight en Café het Smitje. Na afloop kregen alle jongens de groepsfoto van eerder die middag als aandenken mee naar huis.

Organisatie, alle teamleiders, Tycho Prins, de wedstrijdbegeleiding en sponsors, bedankt voor het fantastische toernooi!