Dit keer geen tirade over een slechte scheidsrechter, want de heer Karremans uit Den Haag floot een degelijke wedstrijd en was hiermee zeker niet de slechtste op het veld. Sterker nog hij behoorde tot de betere. Slechts één keer zorgde een beslissing van hem voor gefronste wenkbrauwen toen diep in de tweede helft invaller Ahmad Mendes Morreira duidelijk naar de grond geduwd werd op randje zestien, maar scheidsrechter Karremans dit niet wilde zien. Verder floot hij duidelijk en zonder op te vallen. Dus complimenten aan de scheidsrechter, dat mag ook wel eens gezegd worden.
Complimenten waren er niet voor beide ploegen, want wat thuisploeg Excelsior M. en uitploeg SC Genemuiden voorschotelden was niet van Topklasse-niveau. Beide ploegen mochten zeker niet verliezen en uiteindelijk gebeurde dat ook niet.

Lang leek de wedstrijd op 0-0 uit te lopen. Beide ploegen creëerden wel wat (halve) kansjes, maar beide doelmannen stonden hun mannetje. De grootste kans van de eerste helft was voor SC Genemuiden, maar Kemal Fakili liet wederom zien over fantastische reacties te beschikken. Ook Excelsior M. was een paar keer dichtbij. Vincent van den Berg kopte over nadat Kevin Vink ook koppend de bal bij hem bracht.

In de tweede helft was er meer opwinding voor beide doelen. Maar weer was het Kemal Fakili die op miraculeuze wijze een van richting veranderde vrije trap uit zijn doel ranselde. Marciano Bruma was vervolgens dichtbij zijn eerste seizoenstreffer, maar zijn harde schuiver van afstand sneuvelde op de paal.

Wissels aan beide kanten zorgden ervoor dat beide ploegen iets meer uit hun schulp kropen. In de 74ste minuut leverde dit het eerste doelpunt op. Genemuiden-speler Jasper Bremmer verscheen plotseling vrij voor Fakili, die op zijn inzet moest capituleren. Een nederlaag zou de situatie van Excelsior M. in de Topklasse bijna uitzichtloos maken, dus werd er met man en macht naar de gelijkmaker gezocht. Die kwam er uiteindelijk in de 87e minuut. Bryan van der Laan legde een corner op het hoofd van invaller Marruchen Zimmerman. De kleine aanvaller kopte de bal achter doelman Flier en zorgde op de valreep voor de gelijkmaker. Hierna rook Excelsior M. zowaar nog de overwinning en was daar na een geweldige actie van Ahmad Mendes Moreira vlakbij, maar keeper Flier stond dit keer wel zijn mannetje en dook zijn inzet uit de hoek.

Toen scheidsrechter Karremans, die geel gaf aan Marciano Bruma en Niels Redert, enkele minuten later affloot heersten er gemengde gevoelens onder de Excelsior M. aanhangers. Blij met de late gelijkmaker, maar teleurgesteld over weer een gelijkspel, wat betekende dat de laatste plaats nog niet verlaten is.

Volgende week in Nijkerk tegen het plaatselijke Sparta een nieuwe poging om de laatste plaats te verlaten. Daarnaast heeft Excelsior M. nog iets goed te maken na de wanvertoning in de thuiswedstrijd tegen deze tegenstander.