Excelsior Maassluis Vrouwen 1 is bezig aan een prima seizoen. De ploeg van trainer Ed Schot is terug te vinden op de tweede plaats in de competitie en verloor bovendien pas 1 wedstrijd. Met een doelsaldo van 76 voor en pas 17 tegen maakt Vrouwen 1 een grote kans op het kampioenschap.
Afgelopen zaterdag werd de derby op het eigen Sportpark Dijkpolder tegen MSV’71 gespeeld. In de eerste helft namen de buren een 0-1 voorsprong . Nog voor dat het rustsignaal klonk werd de stand echter al weer gelijk getrokken via een mooi afstandsschot dat door de benen van de keepster in het doel verdween.
Na rust kwam Vrouwen 1 beter voor de dag. In korte tijd konden de Tricolores uitlopen naar een 4-1 voorsprong en was het vooral eenrichtingsverkeer richting het doel van MSV’71. Toen het tien minuten later 5-1 en één minuut later zelfs 6-1 werd hing een monsterscore in de lucht.
MSV’71 deed echter nog iets terug waardoor de score iets dragelijker werd. Toen Excelsior Maassluis vervolgens de 7-2 maakte was de wedstrijd ook meteen afgelopen.
Zaterdag 9 maart staat de volgende competitiewedstrijd op het programma. Dan wordt er wederom een derby in eigen huis gespeeld en is VDL de tegenstander. De wedstrijd begint om 13.15 uur.