Trainer Jeroen Rijswijk moest afgelopen week een domper van jewelste te verwerken hebben gekregen. Natuurlijk wist hij dat sterkhouder Sefa Kurt ontbrak na zijn optreden tegen DVS ’33 maar toen afgelopen donderdag ook Daan Smith moest afhaken met een blessure, was het puzzelen  geblazen in de achterste linie van de Tricolores.

Met drie verdedigers beginnen tegen titelkandidaat Spakenburg was gedurfd, maar in de eerste 30 minuten pakte het wel geweldig uit. De ploeg van Rijsdijk begon uitermate geconcentreerd aan de wedstrijd en was lastig om te bespelen. Spakenburg werd verrast en leek niet bij machte om het Excelsior M concept te ontregelen. Excelsior M kwam op een 1-0 voorsprong toen Daniel Furtado Oliveira een prima actie aan de rechterkant een vervolg gaf op Kevin Vink die vallend en koppend de 1-0 voorsprong op het bord bracht.

Spakenburg zette na deze achterstand een tandje bij en dat werd Excelsior M in 2 minuten tijd fataal. Eerst mocht Gouriye in de 35e minuut de gelijkmaker aantekenen en nog geen minuut later was hij wederom verantwoordelijk voor de 1-2 voorsprong van de “Blauwen”. Tot tweemaal toe kwam de voorzet vanaf de rechterkant en was het juist aan die kant dat er verdedigend geen collectief bestond. Met een 1-2  stand gingen beide ploegen de rust in.

Na de thee geen wissels aan beide kanten. En net als in de eerste helft werd in een kort tijdsbestek de wedstrijd in 5 minuten definitief beslist. Spakenburg wist via Danny de Meiracker en Hamit Alptekin (eigen treffer) kort na rust binnen 5 minuten te scoren en gooide de wedstrijd daarmee definitief in het slot  (1-4).

Natuurlijk probeerden de Tricolores de achterstand nog enigszins draaglijk te maken maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat de ploeg uit Spakenburg geen kind had aan de voorwaartsen van Maassluis. Vlak voor tijd werd de hoogste nederlaag in de Topklasse een feit toen Danny van de Meiracker de 1-5 wist binnen te schieten. Daaraan voorafgaand slordig verdedigen van Stephan Kruithof.

Conclusie: tot aan de 35e minuut deed Excelsior M het naar behoren. Vanaf die minuut was de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk de absolute mindere van de Spakenburgers en kon het geen enkel moment aanspraak maken op een positief resultaat.

De nodige blessures en de schorsing van Sefa Kurt doet zich voelen. Daar kan niemand omheen. Het zullen nog lastige weken worden voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk. Met volgende week Kozakken Boys op het programma wacht wederom een zware tegenstander maar in voetbal weet je het maar nooit. Wellicht kan de ploeg van Jeroen Rijsdijk verrassen.