Excelsior M heeft een betrekkelijk eenvoudige zege behaald op rode lantaarndrager RVVH. De wedstrijd was er een waaraan weinig te beleven viel. Excelsior M was over 90 minuten veruit de beste ploeg maar net als tegen FC Lisse behaalde het geen topniveau.

In het eerste bedrijf was het een opleving van Ahmad Mendes Moreira die Excelsior M op voorsprong zette; in blessuretijd was het invaller Daniel Furtado Oliveira die de 0-2 aantekende.

Veel Maassluis supporters langs de lijn in Ridderkerk die over de 90 minuten waarschijnlijk meer genoten hebben van het zonnetje dan dat van het spel dat beide ploegen op de mat legden. De wedstrijd was eigenlijk van een bedenkelijk niveau waar vooral RVVH tegenviel.

Die ploeg wist in 90 minuten eigenlijk nooit een echte kans te creëren. Er zat werkelijk geen enkel idee achter de aanvallen van de “blauwe zebra’s” en dus had Jean Paul van Leeuwen een rustige middag. Excelsior M trad weer aan met Michael Poeljes en Ahmad Mendes Moreira in de basis. In de beginfase werd al vrij snel duidelijk dat men weinig te duchten zou krijgen van RVVH maar stug was de tegenstander wel. Met veel verdedigend ingesteld spel trachtte de thuisploeg het spel naar zich toe te trekken maar daarvoor was de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk net een maatje te groot en te slim voor. Excelsior M dicteerde het spel maar werd niet echt gevaarlijk.

Tot in de 38e minuut Ahmad Mendes Moreira met een mooie actie om zijn tegenstander ging en in de korte hoek keeper Danny Spelde verschalkte (0-1). In de daaropvolgende vijf minuten had Excelsior M al definitief afstand kunnen nemen maar RVVH bleef overeind.

De tweede helft was niet veel beter dan de eerste. Excelsior M kreeg een paar reuze kansen. Eerst lobde Kevin Vink de bal over de verdediging van RVVH maar de bal viel helaas aan de verkeerde kant van de paal. Ook Niels Redert was dichtbij een treffer maar zijn schot ging naast. Vooral die kans was er een uit het boekje en had de beslissing kunnen betekenen.

Die kwam er niet waardoor RVVH geloof in eigen kunnen wist te behouden en vooral via dode spelhervattingen gevaarlijk kon worden. Jean Paul van Leeuwen was echter een betrouwbare sluitpost en kwam, mede door geconcentreerd verdedigen van de linie voor hem, nooit in de problemen. De wedstrijd kabbelde rustig voort.

Vele toeschouwers waren rond minuut 90 al richting uitgaan vertrokken toen Excelsior M alsnog de definitieve genadeklap toebracht aan RVVH.
Een mooie aanval werd door Daniel Furtado Oliveira vakkundig afgerond (0-2).

Excelsior M blijft door dit resultaat voor de 17e keer op rij ongeslagen! Nog altijd geen record. Dat kan mogelijk worden geëvenaard in de thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels die voor volgende week op het programma staat. De achterstand op koploper Katwijk is met drie punten geslonken door de nederlaag van de kustbewoners tegen Kozakken Boys.

Promotie naar de tweede divisie is nu wel een feit. Reden voor een feestje nog niet. Dat vieren we aan het eind van het seizoen