Excelsior Maassluis zal het na dit seizoen moeten stellen zonder Robin van der Ende. Na liefst 26 jaar het rood wit blauwe-shirt van Excelsior Maassluis te hebben gedragen zal de verdediger de Tricolores gaan verlaten en zijn voetbalcarrière voortzetten bij VV Maasdijk, de voetbalclub in de woonplaats waar hij sinds enkele jaren woont. 

Al als vier jarig jongetje kwam Van der Ende bij Excelsior Maassluis voetballen. Begonnen in de Mini’s doorliep de linkspoot vervolgens de gehele jeugdopleiding van de club. Na verschillende prijzen in de hoogste jeugdteams te hebben gepakt, stroomde hij vanuit de A-junioren in één keer door naar de A-selectie. Ook daar lukte het Van der Ende om succesvol te zijn. Na twee keer een promotie te hebben meegemaakt volgde in 2016 het absolute hoogtepunt uit de voetbalcarrière van de verdediger. Het pakken van de titel in de Topklasse en het winnen van de Algehele Landstitel bij de Amateurs.

Afgelopen oktober volgde er wederom een hoogtepunt. Samen met zijn vriendin Romy werd hij trotse ouders van een zoon, genaamd Len. Aan het einde van dit seizoen zal hij onder andere hierom een stapje terug doen in zijn voetbalcarrière. “Ik heb besloten om aan het einde van dit seizoen te stoppen bij Excelsior Maassluis”, zegt Van der Ende. “Een beslissing waar ik lang over heb nagedacht, maar na 26 jaar Excelsior Maassluis is het tijd voor wat anders. Ik ga voetballen bij VV Maasdijk op een lager niveau, maar wel heel dichtbij mijn huis waardoor ik meer tijd zal hebben voor mijn gezin.”

Van der Ende kijkt met heel veel plezier terug op zijn tijd op Sportpark Dijkpolder. “Ik heb alles meegemaakt bij deze fantastische club. Daarnaast ben ik trots dat ik zolang bij Excelsior Maassluis heb mogen voetballen en vele successen heb kunnen behalen met een zeer hechte groep. Ik heb er vele vrienden aan overgehouden en zal de club ook zeker gaan missen. Ik wil iedereen bedanken voor een super mooie tijd!

Excelsior Maassluis vindt het jammer dat een echte clubjongen als Robin na liefst 26 jaar zal vertrekken bij de club. Uiteraard begrijpen wij zijn beslissing, bedanken we hem voor alles wat hij voor de club heeft betekend en wensen we hem het aller beste toe!