Redouan Omar Ouali schiet Excelsior Maassluis voorbij Scheveningen

Excelsior Maassluis heeft de thuiswedstrijd tegen Scheveningen met 2-0 gewonnen. Grote man aan de kant van de Tricolores was Redouan Omar Ouali. De behendige linkspoot nam beide treffers voor zijn rekening en was zodoende verantwoordelijk voor een hele belangrijke zege voor de ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille.

Doordat uit de afgelopen drie wedstrijden slechts één punt werd behaald snakte Excelsior Maassluis naar eindelijk weer eens een overwinning. Dit moest gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Scheveningen, juist een ploeg dat in een uitstekende vorm verkeerde. De Schollenkoppen behaalden uit de laatste vier wedstrijden liefst drie overwinningen en een gelijkspel en kwamen dus met het nodige zelfvertrouwen richting Sportpark Dijkpolder.

Nadat in de eerste minuut van de wedstrijd door alle spelers een mooi statement tegen racisme was gemaakt was eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Via een razendsnelle omschakeling kon het zomaar gebeuren dat de bal binnen enkele seconden voor de voeten van Rowdy van der Putten terecht kwam. De aanvaller zag zijn inzet echter – tot opluchting van Excelsior Maassluis – voorlangs gaan. Niet veel later kwamen de Tricolores wederom goed weg toen Barry Rog te lang in twijfel bleef oog-in-oog met doelman Jean-Paul van Leeuwen.

Na vijfentwintig minuten kwam Excelsior Maassluis beter in de wedstrijd en creëerde het ook een aantal goede kansen. Na een goede combinatie tussen Vincent van den Berg en Redouan Omar Ouali kwam de bal terecht bij de mee opgekomen Sekou Sylla. Met het verkeerde been lukte het Sylla niet om de bal tussen de palen te krijgen.

Tien minuten voor rust leek een vrije trap van Levi Schwiebbe een makkelijke prooi te worden voor Van Leeuwen maar via een verraderlijke stuit werd de doelman bijna alsnog verrast en mocht het van geluk spreken dat de bal via de paal alsnog in de handen kwam. Het laatste wapenfeit van het eerste bedrijf was voor Excelsior Maassluis. Een corner van Stephan Kruithof kwam op het hoofd van Sefa Kurt maar zijn inzet werd van de lijn gewerkt door Ruben Koorndijk.

Waar in de eerste helft beide teams nog aan elkaar gewaagd waren was Excelsior Maassluis in de tweede helft de bovenliggende partij. Het leek dat de ploeg zich eindelijk realiseerde dat het deze wedstrijd geen puntverlies kon permitteren. Zo leek het al na één minuten op voorsprong te komen. Aanvoerder Daan Smith kwam een schoenmaat te kort om de bal voor de handen van doelman Zonneveld binnen te tikken op de doellijn. Een kwartier later had ook Redouan Omar Ouali de voorsprong op zijn schoen maar zijn schot ging hard naast.

In de 70e minuut maakte Giovanni da Fonseca na vele weken blessureleed eindelijk weer zijn rentree. Het bracht Excelsior Maassluis meer power op het middenveld. Daarnaast wisselde Corneille ook de moegestreden Soufian Charraoui voor Milton Klooster. Uitgerekend de twee invallers stonden aan de basis van de openingstreffer.

Nadat Vincent van den Berg een kopduel won op het middenveld speelde Klooster de bal in op Fonseca die vervolgens weer Van den Berg vond in het zestienmetergebied. Van den Berg stelde vervolgens met een subtiel balletje Redouan Omar Ouali in staat om van dichtbij de bal achter Zonneveld te schieten. Sportpark Dijkpolder ontplofte van vreugde!

Scheveningen moest in het laatste gedeelte van de wedstrijd alles of niets gaan spelen en dacht via Barry Rog op gelijke hoogte te komen. Doordat Jean-Paul van Leeuwen met zijn voet redding wist te brengen leek de overwinning veilig te zijn. In de blessuretijd van de wedstrijd was zelfs keeper Wesley Zonneveld mee naar voren gegaan om gevaar te stichten bij een vrije trap.

Van Leeuwen onderschepte echter de hoge bal en zette meteen in de counter Omar Ouali aan het werk. Met een schot van eigen helft ging de bal tergend langzaam richting het verlaten Scheveningse doel. Ondanks dat Zonneveld op tijd leek te zijn passeerde de bal de lijn en was het feest compleet.

Zo pakte Excelsior Maassluis drie hele belangrijke punten op Scheveningen en is het voorlopig even weg van de degradatieplaatsen. Aanstaande zaterdag speelt het de lastige uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg. Deze wedstrijd begint op Sportpark De Boshoek om 15.30 uur en is tevens live te zien bij FOX Sports.

Interviews:
Bekijk hier de reactie van Dogan Corneille
Bekijk hier de reactie van Redouan Omar Ouali

Samenvatting:
Bekijk hier de hoogtepunten uit de wedstrijd

Fotoverslag:
Bekijk hier de wedstrijdfoto’s

Karakteristieken:

Excelsior Maassluis – Scheveningen 2-0 (0-0)

Scoreverloop: 78. Redouan Omar Ouali 1-0, 90+3. Redouan Omar Ouali 2-0.

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom

Toeschouwers: 700

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Robin van der Ende, Stephan Kruithof (70. Giovanni da Fonseca), Redouan Omar Ouali, Soufian Charraoui (75. Milton Klooster), Daan Blij (87. Jeremy Moreno), Vincent van den Berg, Kevin Dercks, Sekou Sylla, Sefa Kurt.

Opstelling Scheveningen: Wesley Zonneveld, Robert van Koesveld, Ruben Koorndijk (87. Sergi Roeleveld), Levi Schwiebbe, Mitchel de Vlugt, Tim Peters, Youri de Winter, Nigel Ogidi Nwankwo (85. Gio van Ree), Jari de Jong, Rowdy van der Putten (74. Nabil Haddadi), Barry Rog.

Geel: Giovanni da Fonseca (Excelsior Maassluis), Mitchel de Vlugt (Scheveningen).

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto’s: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof
2019-11-24T11:44:10+01:00
Go to Top