Quick Boys – Excelsior Maassluis krijgt geen winnaar

Voor de tweede achtereenvolgende week speelde Excelsior Maassluis een uitwedstrijd. Na de tragedie van vorige week bij HHC Hardenberg (5-0 verlies) diende de Tricolores zich deze week te herstellen op bezoek bij Quick Boys. Wederom een moeilijke uitwedstrijd. Hoofdtrainer Dogan Corneille had daarom gekozen voor een extra speler in de achterhoede in de naam van Giovanni da Fonseca.

Waar Excelsior Maassluis dit seizoen vaak in het eerste kwartier al op achterstand kwam was het dit keer eens vroeg raak aan de andere kant. Na acht minuten spelen kreeg Excelsior M een vrije trap te nemen op de hoek van het zestienmetergebied. Stephan Kruithof gaf de bal perfect voor waarna Daan Smith boven iedereen uit torende en de bal precies in de hoek wist te koppen (0-1).

Hierna was het de beurt aan de thuisploeg waarbij Tommy Bekooij de gevaarlijkste speler was. De snelle en technische vaardige buitenspeler was een ware plaag voor de verdediging van de Tricolores en kon meerdere keren gevaarlijk worden. Zo ging hij na een kwartier spelen een goede combinatie aan met Dennis Kaars maar belandde zijn voorzet in de voeten van Sekou Sylla. Drie minuten later leek Bekooij alsnog de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Na wederom een goede combinatie kapte hij Daan Smith vakkundig uit waarna hij snoeihard de paal raakte.

Excelsior Maassluis kwam goed weg in deze fase van de wedstrijd maar kon zich toch weer snel herpakken. Zo had Redouan Omar Ouali een prima steekpass in huis op Vincent van den Berg. Het schot van Van den Berg werd echter van dichtbij gekeerd door doelman Paul van der Helm. Even later had ook Giovanni da Fonseca het vizier niet op scherp staan toen Sekou Sylla na een goede actie de bal wist breed te leggen. Het schot van Da Fonseca verdween in de Katwijkse duinen.

Na rust had Quick Boys er voor gekozen om met een aanvaller meer te beginnen om zodoende Excelsior Maassluis meer onder druk te kunnen zetten. Dit pakte voor de thuisploeg meteen goed uit. Dennis Kaars kon gemakkelijk wegdraaien bij Robin van der Ende waarna het vervolgens voor de aanvaller een koud kunstje was om de bal achter doelman Jean-Paul van Leeuwen te schieten (1-1).

Dit was een fikse tegenvaller voor Excelsior Maassluis en het leek in korte tijd zelfs de wedstrijd helemaal uit handen te geven. Zo moest Van Leeuwen zijn ploeg op de been houden toen wederom Tommy Bekooij  simpel weg liep bij Sefa Kurt en alleen voor de doelman verscheen. Van Leeuwen had echter een prima redding in huis.

Ondanks dat Quick Boys de tweede helft verre weg het betere van het spel had en een aantal keren dichtbij de voorsprong kwam kon ook Excelsior Maassluis enkele keren gevaarlijk worden vanuit de counter. Opvallend was echter wel dat steeds de laatste pass onnauwkeurig was. Zo bleef het na 90 minuten onbeslist op Sportpark Nieuw Zuid.

Al met al mag Excelsior Maassluis zeker tevreden zijn met dit punt. Na de afstraffing van een week eerder wist het zich knap te herpakken met veel inzet en strijd. Aanstaande zaterdag sluiten de Tricolores de eerste seizoenshelft af met een thuiswedstrijd tegen De Treffers. De wedstrijd begint op Sportpark Dijkpolder om 14.30 uur.

Interviews:
Bekijk hier de reactie van Dogan Corneille
Bekijk hier de reactie van Stephan Kruithof

Samenvatting:
Bekijk hier de hoogtepunten uit de wedstrijd

Fotoverslag:
Bekijk hier de wedstrijdfoto’s

Karakteristieken:

Quick Boys – Excelsior Maassluis 1-1 (0-1)

Scoreverloop: 8. Daan Smith 0-1, 49. Dennis Kaars 1-1.

Scheidsrechter: Sander van der Eijk

Toeschouwers: 1500

Opstelling Quick Boys: Paul van der Helm, Ivailo Staal, Joey Ravensbergen (46. Marc de Kruijs), Mohamad Mahmoed, Tommy Bekooij, Ricardo Kuyvenhoven, Jeffrey Ket, Jan-Willem Kamp, Jesper de Vré, Chima Bosman (68. Kevin Gomez Nieto), Dennis Kaars (78. Martin van Ewijk).

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Robin van der Ende, Redouan Omar Ouali (67. Jeremy Moreno), Stephan Kruithof, Daan Blij (78. Milton Klooster), Vincent van den Berg, Giovanni da Fonseca, Kevin Dercks, Sekou Sylla, Sefa Kurt.

Geel: Sekou Sylla, Kevin Dercks, Robin van der Ende (Excelsior Maassluis), Van Ewijk (Quick Boys).

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto’s: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof
2019-12-08T13:07:38+01:00
Go to Top