Wederom bleef de Rijsdijk-express voor de 13e keer op rij ongeslagen. In en tegen Capelle bleef het bij een brilstand, daar waar Excelsior M zeker in de tweede helft de kansen kreeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een puntendeling waar uiteindelijk beide partijen wel tevreden mee konden zijn en Excelsior M daarmee haar 5e positie op de ranglijst consolideert.

Het was koud en winderig op sportpark ’t Slot. Desondanks waren er redelijk veel toeschouwers aanwezig bij dit treffen waarbij de Excelsior M-supporters de meerderheid vormden. Geen wijzingen in de basis-elf van Rijsdijk in vergelijking met de wedstrijd tegen GVVV.

De wedstrijd kende een stroef begin. Beide ploegen keken de spreekwoordelijke kat uit de boom en wisten geen uitgespeelde kansen te creeren. Ahmad Mendes Moreira was de meest gevaarlijke speler aan Excelsior M  zijde; Jair Balrak was dat aan Capelle zijde. Beide spelers werden vooral gevaarlijk door hun snelheid en balvastheid maar strandden in de eindfase steeds op de stugge verdediging van beide partijen. Mendes Moreira was ook in verdedigend opzicht belangrijk voor zijn ploeg want hij was het die in de 25e minuut een bal van de doellijn wist te werken, daar waar Jesper Leerdam al geslagen was.

Vanaf die minuut kende Excelsior M overigens een matige fase. De bal kon maar moeilijk in de ploeg worden gehouden; het middenveld verloor gaandeweg de grip op het spel en voorin werd het maar niet of nauwelijks gevaarlijk.

Capelle rook zijn kans en probeerde door te drukken maar moest op haar hoede zijn voor de counter van de Maassluizers die tot twee keer toe via die counter zeer gevaarlijk werden. Eerst was het Vincent v.d. Berg die oog in oog met keeper v.d. Ploeg de bal naast schoot en een paar tellen later kon de uitstekende keepende v.d. Ploeg redding brengen op een schot van Ahmad Mendes Moreira. Uit de corner die daarop volgde knikte Kevin Vink fraai in en op de daaropvolgende rebound was Sefa Kurt bijna trefzeker. Voor rust nog een hachelijk moment voor de neus van Jesper Leerdam maar ook deze kans werd door de Capellenaren niet benut waardoor de rust aanbrak met de welbekende brilstand (0-0).

In de tweede helft kwam Kevin Dercks in de ploeg voor Stephan Kruithof. De van een blessure teruggekeerde Dercks was vanaf de 46e minuut de aanjager in de ploeg van Jeroen Rijsdijk die een prima start kende. Met verzorgd aanvalsspel werd Capelle onder druk gezet hetgeen kleine kansen opleverde voor o.a. Kevin Vink die in de 50e minuut een schot van 20 meter fantastisch gered zag door keeper Nick van der Ploeg. Hij en niemand anders was het die zijn ploeg in die fase voor een achterstand behoedde door telkens een goede redding in huis te hebben. Kilian Berkhout, Kevin Vink en Ahmad Mendes Moreira troffen telkens de Capelle goalie op hun pad.

Zomaar had de bal aan de andere kant in het netje kunnen liggen toen Pattinama voor de eerste en enige keer gevaarlijk kon worden. Zijn schot werd echter vakkundig gekeerd door de ook vandaag uitstekend keepende Jesper Leerdam.

In de 75e minuut dacht Excelsior M op voorsprong te komen toen Kevin Vink in de zestien uit de draai kon binnenschieten maar opnieuw bewees Nick v.d. Ploeg zijn klasse. Met Vincent van Dorp voor Hamit Alptekin en Daniel Furtado Oliveira voor de moe gestreden Vincent v.d. Berg trachtte Rijsdijk de openingstreffer te forceren maar helaas mocht het deze keer niet zo zijn. Kevin Dercks haalde in de slotfase nog een bal van de doellijn waardoor de eindstand werd zoals de wedstrijd begon: 0-0.

Misschien had er met een klein beetje fortuin meer in gezeten maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat een nederlaag voor Capelle ook niet verdiend was geweest. Een puntendeling was voor beide ploegen het hoogst haalbare en beide trainers zullen daar uiteindelijk tevreden mee zijn.
Volgende week wacht koploper Katwijk. Een wedstrijd waar velen al weken naar uitkijken. Immers; wat zou het mooi zijn als we ook tegen de koploper de ongeslagen status zouden kunnen handhaven. Destijds werd het aan de Duinwetering 0-0; benieuwd welke eindstand er op het bord rond de klok van 16.30 uur zal staan.