Jantje lacht, Jantje huilt. Zo zullen de meeste Tricolores het huidige seizoen van Excelsior M beleven. Excelsior M speelt een labiel seizoen maar weet zich iedere keer als het echt nodig is weer op te richten. Aanstaande zaterdag is weer zo’n gelegenheid, met deze keer nummer veertien Quick Boys als tegenstander. Opnieuw kan Excelsior M afstand nemen van de onderste plekken door te winnen of, bij een nederlaag, juist wegzakken op de ranglijst.

Het is even geleden dat beide ploegen elkaar in competitieverband tegenkwamen. Quick Boys is historisch gezien een grootmacht in het amateurvoetbal en speelde in het verleden steevast op het hoogste niveau. De laatste jaren raakte de club echter in een dip en was de blauwwitte kant van Katwijk jarenlang aangewezen op spelen in de Hoofdklasse en Derde Divisie. Vorig seizoen lukte het dan toch. Via de nacompetitie werd er uiteindelijk gewonnen van streekgenoot VVSB waardoor Quick Boys de plaats van VVSB overnam. En om wat zout in de wonden te strooien werd ook VVSB-topscorer Tommy Bekooij gecontracteerd.

En met die naam is meteen de smaakmaker van dit seizoen aan Quick Boys kant genoemd. Als het Excelsior M lukt hem te neutraliseren stijgt de kans op winst aanzienlijk. Hij maakte immers maar liefst acht van de veertien competitietreffers van Quick Boys.

Er zal om dat te bereiken wel een stuk scherper en beter moeten worden gespeeld dan afgelopen zaterdag. In wat ongetwijfeld de slechtste wedstrijd van het seizoen was werd Excelsior M immers weggespeeld door HHC (5-0 nederlaag). En dat terwijl Quick Boys juist in een prima fase zit. Afgelopen speelronde werd weliswaar verloren van Spakenburg (2-0), de rondes ervoor ging het crescendo voor de Katwijkers. Na de nederlaag bij concurrent Scheveningen werden achtereenvolgens TEC, koploper IJsselmeervogels en ASWH verslagen. En op bezoek bij kampioen AFC werd een knap 1-1 gelijkspel behaald. Na een lastige start heeft de ploeg van Edwin Grünholz zijn draai dus gevonden. Het doel van dit seizoen is ongetwijfeld handhaving en met het huidige tempo waarop de punten binnen worden gehaald gaat dat ongetwijfeld lukken.

Lukt het Quick Boys om te winnen passeert het Excelsior M op de ranglijst. Wint Excelsior M ontstaat er een gat van vijf punten. Kortom, er is de Tricolores veel aan gelegen drie punten te halen. En zoals altijd, kunnen ze uw steun weer goed gebruiken. Reis dus vooral af naar Katwijk om te genieten van een mooie wedstrijd op een prachtig (en winderig) sportpark Nieuw Zuid. De wedstrijd begint om 15:00 en wordt geleid door scheidsrechter van der Eijk.