Opnieuw is Excelsior M er niet in geslaagd een overwinning te behalen. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen concurrent ONS Boso Sneek werden kansen toegedicht maar na 90 minuten stond er 2-0  op het scorebord op het zonovergoten sportpark van ONS Boso Sneek. Het verschil werd gemaakt door Yume Ramos die twee keer doel trof.

Trainer Jeroen Rijsdijk valt niet te benijden. Een ploeg voorbereiden die te kampen heeft met zoveel blessures en schorsingen en toch al niet overloopt van zelfvertrouwen is geen eenvoudige opgave.

Door het wegvallen van Niels Redert koos Rijsdijk voor Kilian Berkhout die in de afgelopen weken in het 2e prima wedstrijden speelde. Ook doelman Jesper Leerdam moest verstek laten gaan; hij kwam in de afgelopen week een vervelende dance-bezoeker tegen waardoor van keepen deze zaterdag geen sprake was. Jean Paul van Leeuwen was zijn vervanger. Ook Hamit Alptekin ontbrak; hij werd afgelopen week getroffen door de griep en had daardoor alle trainingen moeten missen.

Wie voor aanvang naar de tribune gekeken heeft moet het zijn opgevallen dat Excelsior M een nagenoeg complete tribunerij bezet hield met geblesseerden en geschorsten.

Sefa Kurt, Marciano Bruma, Daan Smith, Dean van Oijen, Niels Redert, Jesper Leerdam, Bryan van der Laan en Machiel Lourens keken toe, in de wetenschap dat Daan Blij en Casper Spaans achter bleven omdat hun blessures van dermate ernstige aard zijn dat over terugkeer voorlopig nog geen sprake kan zijn.

Desalniettemin begon Excelsior M redelijk tegen Sneek dat op woensdag voorafgaand aan deze wedstrijd verdienstelijk speelde tegen FC Utrecht maar uiteindelijk met 0-2 uit de KNVB beker werd gekegeld. Op het slecht bespeelbare kunstgrasveld van Sneek werd het een gezapige eerste helft waarin beide ploegen qua veldspel een bedroevend niveau op de mat legden. Er werden nauwelijks kansen gecreerd. Excelsior M had de meeste mogelijkheden maar Ahmad Mendes Moreira en Vincent v.d. Berg vonden telkens invaller doelman Richard Strijker op hun weg.

ONS Boso Sneek kan al helemaal geen vuist maken en dus brak de rust aan met een bloedeloze 0-0.

Na de thee geen wissels aan Excelsior M zijde. De wedstrijd kabbelde, net als voor de thee, rustig voort en nooit kon een van beide ploegen aanspraak maken op een serieuze kans.
Een keer was ONS Boso Sneek dichtbij een treffer maar de gevaarlijke Yume Ramos vond een reddende Jean Paul van Leeuwen op zijn weg.
Robin Hofman moest plaats maken voor Elson Moreira en niet veel later kwam ook Daniel Furtado Oliveira binnen de lijnen. Rijsdijk moest wel, want aanvallend lieten de Tricolores nauwelijks iets zien.

In de 79e minuut ging het alsnog fout voor Excelsior M. Martijn Roosenburg bereidde schitterend voor en gaf een puike voorzet op de balvaste spits Yume Ramos. Hij kon zijn hoofd nog net tegen de voorzet van Roosenburg zetten en kopte de bal over de iets te ver van zijn doellijn staande Jean Paul van Leeuwen in de touwen (1-0).

Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld. De ploeg die als eerste het net zou vinden zou met de overwinning gaan strijken was de opinie van velen langs de lijn.

Uiteindelijk kwam die verwachting ook uit. ONS Boso Sneek wist in blessuretijd zelfs nog de 2-0 op het bord te schieten en wederom was het spits Yume Ramos die verantwoordelijk was voor de treffer. Uit een corner van Excelsior M kreeg hij de bal aangespeeld van zijn keeper en wist de bal van een dikke 40 meter in de verlaten van goal van Excelsior M te schieten. Jean Paul van Leeuwen was bij de corner in de 16 van Sneek beland en was niet op tijd terug om de wondergoal van Ramos te verijdelen.

Niet veel later was de overwinning van ONS Boso Sneek een feit, evenals de derde nederlaag van Excelsior M. Wie de ploeg vandaag aan het werk zag moet hebben geconstateerd dat er nauwelijks of geen zelfvertrouwen in de ploeg zit. Dat het spel Topklasse-onwaardig is en dat de 15e plek op de ranglijst misschien wel de plaats is die de ploeg op dit moment verdiend.

Als je vandaag het verschil in beleving tussen beide ploegen zag kan de conclusie simpel maar hard zijn: Sneek ging er voor; Excelsior M oogde mat en inspiratieloos.

Het uiteindelijke verschil in deze wedstrijd? Yume Ramos! Balvast, bijna elk luchtduel winnend, trekkend en sleurend voor zijn ploeg en twee keer doeltreffend.

Daarom is het wellicht beter te besluiten met : Yume Ramos – Excelsior M 2-0.