De komende weken zullen we middels een korte introductie onze nieuwe trainers van de jeugdopleiding voorstellen. In deel 1 komt Aden Mohamed aan het woord. De nieuwe trainer van Excelsior Maassluis Onder 19 komt over van ADO Den Haag.

Naam: Aden Mohamed (31)

Studie: Rechtsgeleerdheid (Rechten) aan de Rijksuniversiteit Groningen

Favoriete club: Arsenal (van de periode 1998 – 2006)

Clubs als speler: Jeugd: Heerenveense Boys tot en met A1. Senioren: Alcides en RKHVV (beide Hoofdklasse Zondag). In 2017 als actief speler gestopt bij een Topklasser/Derdedivisonist.

Clubs als trainer: mijn laatste drie clubs waren ADO Den Haag O15, NAC O11 en De Graafschap O17.

Diploma: UEFA B met ambitie voor UEFA A (Youth)

Wat kenmerkt jou als trainer: Naast het nemen van verantwoordelijkheden voor doelen en resultaten, hecht ik tevens veel belang aan een goede samenwerking, eerlijkheid en integriteit. Verder blijf ik graag op de hoogte van vakinhoudelijke ontwikkelingen en streef ik ernaar om naast het voetbalinhoudelijke aspect ook de nodige aandacht te besteden aan zowel het individu als het teamproces.

Waarom Excelsior Maassluis O19: Excelsior Maassluis is voor mij onlosmakelijk verbonden met de woorden vakbekwaam (spelers én staf), betrouwbaar, ambitieus en prestatiegerecht. Kernwoorden waar ik zelf ook veel waarde aan hecht. Bovendien wezen collega-trainers mij op de prima uitstraling van de club en de doorstroom van eigen opgeleide spelers naar het eerste elftal. Ik heb dan ook bewust gekozen voor de O19 als leeftijdscategorie omdat ik aankomend seizoen terug zal keren naar (Jong) NAC Breda als assistent-trainer van Michael Dingsdag. In mijn ogen een uitdagende combinatie.

Met de O19 krijg ik de mogelijkheid om op het hoogst mogelijke podium te opereren met enorm ambitieuze en gedreven spelers. Ik kijk er dan ook naar uit – om samen met de stafleden – een concrete bijdrage te leveren aan het laatste gedeelte van talentontwikkeling van spelers en spelers klaar te stomen voor de hoofdmacht van Excelsior Maassluis!

Foto: Soccrates Images/ADO Den Haag