Op sportpark Panhuis heeft Excelsior M de eerste zege van het nieuwe jaar binnengehaald. Na 90 minuten stond er een klinkende 1-4 op het scorebord in Veenendaal. Vorige week was het nog Dean van Ooijen die in zijn eentje de gehele productie van Excelsior M voor zijn rekening nam. Afgelopen zaterdag stonden er maar liefst 4 verschillende doelpuntenmakers op het scoreformulier.

Het veld in Veenendaal was op tijd sneeuwvrij gemaakt, en daardoor kon de wedstrijd op het vetrouwde tijdstip van 14:30 uur onder een winterzonnetje afgetrapt worden. GVVV begon prima aan de wedstrijd met verzorgd spel. Toch waren het de Tricolores die in de 12e minuut al op voorsprong kwamen. Niels Redert wist uit een vrije trap met zijn hak bij de tweede paal de binnen te werken. Lang konden de Maassluizers niet genieten van de voorsprong, want binnen vijf minuten lag de bal al achter Excelsior M keeper Jesse Lub. Caifano Latupeirissa schoot vanaf de punt van de zestien de bal hard in de lange hoek.

Na de 1-1 onstond een leuke wedstrijd waar beide ploegen proberen op voorsprong te komen. Echte grote kansen leverde dit echter nog niet op. Vlak na rust mocht Daan Blij een hoekschop nemen. Deze corner kwam hoog bij de tweede paal waar Dean van Ooijen de bal vrij in kon koppen. Echt genieten van zijn goal kon Dean niet, want hij kwam hard in aanraking met ‘het houtwerk’. De blauwen uit Veenendaal gingen weer op zoek naar de gelijkmaker, maar konden de rood-wit-blauwe muur niet slechten. John de Wolf bracht extra aanvallende impulsen, wat meer ruimte opleverde voor Excelsior M.

Vincent v.d. Berg maakte hier optimaal gebruik van toen Hamit Alptekin een bal hoog en hard wegwerkte. De bal ging de richting op van Kevin Vink. Vincent v.d. Berg anticipeerde direct en begon aan een lange rush van ver van zijn eigen helft. Kevin Vink verlengde de bal en v.d. Berg ging richting doelman Jansen van GVVV. Hij bleef cool en ronde keurig af in de rechterhoek. Aan het einde van de wedstrijd was het Adair Lopes Veiga die door goed drukzetten de bal ontfutselde achtering bij GVVV. Wouter Bonke kon niet anders dan hem neerleggen in het 16 meter gebied. ‘Ada’  legde de bal zelf neer en verzilverde de penalty en zette daarmee de 1-4 eindstand op het bord.

Volgende week speelt Excelsior M een thuiswedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam. Vlak voor de deze wedstrijd wordt het scorebord, geschonken door Rabobank Westland feestelijk geopend. Om dit te vieren is de wedstrijd tegen Jong Sparta GRATIS toegangelijk!