Excelsior Maassluis is verheugd te kunnen melden dat Gijs Abbas vanaf het nieuwe seizoen weer zal spelen voor de Tricolores. De 27-jarige centrale verdediger keert na een afwezigheid van zes seizoenen terug op Sportpark Dijkpolder en tekent een contract voor de duur van twee seizoenen.

Abbas verliet Excelsior Maassluis in 2015 vanwege zijn studie in België . Voor zijn vertrek doorliep de linkspoot de gehele jeugdopleiding van de club en behaalde hij onder andere het kampioenschap in A1. Ook bij de senioren was hij succesvol en won hij met Jong Excelsior Maassluis het Kampioenschap van Nederland bij de tweede elftallen. Ook maakte hij destijds zijn debuut in de hoofdmacht, dat op dat moment acteerde in de Topklasse. Na een Belgisch avontuur bij SK Lochristi verkaste hij drie seizoenen geleden naar FC ‘s-Gravenzande, waar hij direct een belangrijke basisspeler werd. Nu zes seizoenen later keert Abbas weer terug op het oude nest.

“Na mijn vertrek bij Excelsior Maassluis door mijn studie in het buitenland heb ik altijd de intentie en kriebels gehad om terug te keren en mij te meten met de beste spelers in het amateurvoetbal. Nu de juiste voorwaarde waren gecreëerd stond er voor mij niets meer in de weg om deze stap nu te maken.” zegt Abbas over zijn terugkeer bij de Tricolores. “Ook de gesprekken met de club hebben mij een erg goed gevoel gegeven. Er is een duidelijk plan voor mij als speler. Nu is het aan mij om deze plannen waar te maken en wekelijks te presteren op Tweede Divisie niveau.”

“Met Gijs halen we een grote, sterke en betrouwbare centrale verdediger in huis”, legt Technisch Manager Niels Redert uit. “Gijs heeft de afgelopen jaren zeer goed gepresteerd bij FC ‘s-Gravenzande en stond al langere tijd op ons wensenlijstje. Na het vertrek van Daan Smith en Sefa Kurt moesten we op zoek naar geschikte vervangers en was Gijs voor ons een logische kandidaat. Wij hebben veel vertrouwen in Gijs en zijn er van overtuigd dat we veel plezier van hem gaan beleven. Daarnaast zijn we blij dat Gijs na zes seizoenen zal terugkeren bij de club.”

Excelsior Maassluis is blij dat Gijs weer terug is en wenst hem veel succes en plezier bij de club!