Gisteren ging Excelsior M op zoek naar de eerste 3 punten van deze competitie. Geen eenvoudige opgave, want Excelsior M ging op bezoek bij de kampioen van vorig jaar, Kozakken Boys. De wedstrijd, die om 15.00 begon, kende een desastreus begin voor Excelsior M, want al na twee minuten kon Kozakken Boys speler Leon Bot van dichtbij de 1-0 tegen de touwen schieten. De supporters uit Maassluis vreesden voor een vervelende middag.

Echter, na de goal rechtte Excelsior M de rug en met uitstekend veldspel werden de eerste kansen gecreëerd. Kevin Dercks en Vincent van den Berg gingen alleen af op het doel, maar konden het net niet vinden. Door wat slordig verdedigingswerk van de tricolores kreeg Kozakken Boys nog wat kleine kansjes, maar de eerste helft was grotendeels voor de Maassluizers. Het uitstekende veldspel werd in de 22e minuut beloond toen Ahmad Mendes Moreira na een goede loopactie alleen opdook voor Kozakken Boys keeper Jesper Hoogendoorn, en de bal vakkundig in de lange hoek schoof.

De Kozakken Boys verdediging, onder leiding van Ex-FC Utrecht speler Alje Schut, had het erg lastig met de snelle Maassluise aanvallers. Dit resulteerde nog wel in een aantal goed kansen, maar deze konden niet worden omgezet in goals. Ahmad Mendes Moreira zag doelman Jesper Hoogendoorn ver van zijn goal staan, maar zijn schot van zo’n 40 meter kon net voor de lijn worden opgevangen door de keeper uit Werkendam. Zodoende ging men aan de thee met een 1-1 stand.

In de tweede helft speelde Kozakken Boys meer vooruit en kon Excelsior M lastig onder de druk uit voetballen. Kozakken Boys begon meer aan te vallen en ging nadrukkelijk op zoek naar een nieuwe voorsprong. Bij Excelsior M debuteerde in de tweede helft Nelson do Rosario Almeida. De van FC Emmen overgekomen speler verving Robin Hofman. Kevin Vink kwam aan het einde van de wedstrijd in het veld voor Ahmad Mendes Moreira en Vincent van den Berg werd nog vervangen door Marciano Bruma. In de slotfase waren er nog een paar hachelijke momenten voor de goal van Excelsior M. Jesper Leerdam kon een bal nog net op de lat tikken en moest nog een aantal keer reddend optreden.

Na het laatste fluitsignaal van de uitstekende fluitende scheidsrechter Martin Pérez, konden beiden ploegen leven met het gelijkspel. De eerste helft was grotendeels voor Excelsior M, de tweede helft voor Kozakken Boys. Volgende week kan Excelsior M opnieuw proberen de eerste overwinning binnen te slepen, in de thuiswedstrijd tegen Capelle.