De neutrale toeschouwer zal het gelijke spel tussen HHC Hardenberg en Excelsior Maassluis betitelen als een terechte uitslag en zal ontevreden huiswaarts zijn gekeerd. In de ogen van iedereen met een rood-wit-blauw hart was het een boeiende wedstrijd, waarin een overwinning zeker tot de mogelijkheden had behoord. Toch was er van echte teleurstelling geen sprake. Ondanks dat Excelsior M. weer werd verbannen naar de laatste plaats op de ranglijst is het perspectief op handhaving er iets gunstiger op geworden.

Bij het officiƫle debuut van John de Wolf tegen HHC Hardenberg startte Excelsior M. met tien dezelfde spelers als vorige week bij de winst in Veenendaal. Alleen Daan Smith was nieuw, hij speelde in plaats van geblesseerde Hamit Alptekin. Het was een wedstrijd met veel strijd, waarin dus niet werd gescoord. Excelsior M. was drie keer heel dichtbij een doelpunt en HHC Hardenberg twee keer. Voor de rust was de grootste kans voor Dean van Ooijen. Bij een prachtige aanval over links leverde Robin van der Ende een mooie voorzet af, maar Dean kopte de bal helaas voorlangs. Verder waren beide verdedigingen heer en meester in de eerste 45 minuten.

Direct na de pauze kreeg Vincent van den Berg plotseling een vrije doortocht. De doelpuntenmaker van vorige week schrok van zoveel ruimte en besloot te schieten, waar doorlopen een betere optie had geweest. Zijn schot vanaf randje zestien ging hoog over. Ook Dean van Ooijen kreeg iets later een vrije doorgang naar het goal. Dean week iets af naar de zijkant en zijn inzet kon nipt door doelman Danes uit de korte hoek getikt worden. Hierna kroop HHC meer uit zijn schulp. Na een mooie aanval legde Penterman de bal klaar met zijn hak en Stijn Pol kon van dichtbij schieten. Gelukkig kon Sefa Kurt met een perfecte tackle zijn schot nog net blokken. Ook invaller Willem Lanjouw was dichtbij een treffer, maar hij zag zijn inzet naast rollen.

De uitstekend fluitende Colin Prooi moest nog even scherp zijn toen het iets grimmiger leek te worden, maar ook dit loste hij zonder kaarten prima op. Zo’n kleine tien minuten voor tijd verscheen Vincent van den Berg plotseling nog vrij voor doelman Danes, maar scheidsrechter Prooi zag in zijn schouderduw een overtreding en koos voor de makkelijke oplossing. Hier had Excelsior M. het geluk niet aan zijn zijde.

Al met al een verdienstelijk punt, met veel perspectief voor de laatste zeven wedstrijden. In deze zeven wedstrijden (en misschien nog wel meer) zal er met dezelfde passie gespeeld moeten worden als in Hardenberg, dan komen de doelpunten vanzelf. Op die manier kunnen we ook volgend jaar weer de lange reis naar het gastvrije Hardenberg maken, want voetballen in de prachtige ambiance op het schitterende sportpark van HHC Hardenberg is met alle respect toch een stuk aantrekkelijker dan bij menig Hoofdklasser.

Volgende week de volgende finale tegen Ajax.