Tobias Kleijweg zal per direct de overstap van Excelsior Rotterdam naar Excelsior Maassluis maken. De 22-jarige verdediger heeft besloten om het betaald voetbal achter zich te laten en zal zodoende na een afwezigheid van anderhalf seizoen terugkeren op Sportpark Dijkpolder. Kleijweg tekent een contract dat hem tot in ieder geval de zomer van 2023 aan de club zal verbinden.

Voordat de boomlange centrale verdediger anderhalf jaar geleden de stap naar Excelsior Rotterdam maakte, speelde Kleijweg al verschillende jaren voor Excelsior Maassluis. Als eerste jaars A-junior maakte hij vanuit ADO Den Haag de stap naar de Tricolores, waar hij in zijn eerste seizoen direct het kampioenschap behaalde met de Onder 19. Een seizoen later maakte Kleijweg vervroegd de overstap naar de senioren en werd hij kampioen met Jong Excelsior Maassluis. Na een vervelende kruisbandblessure, dat hem ruim een jaar aan de kant hield, maakte de inwoner van Rotterdam in het team van Dogan Corneille zijn rentree. Uiteindelijk speelde Tobias dat seizoen elf wedstrijden in de Tweede Divisie en was hij tweemaal trefzeker.

“Mijn terugkeer bij Excelsior Maassluis voelt als thuiskomen”, zegt Kleijweg. “Ondanks dat ik graag had willen slagen in het betaald voetbal ben ik blij dat ik nu de knoop heb doorgehakt en heb besloten om terug te keren bij Excelsior Maassluis. Ik heb altijd contact gehouden met Technisch Manager Niels Redert en dit voelt voor mij het juiste moment om terug te komen bij de club. Ik kan niet wachten om te beginnen!”

Redert: “Met de directe versterking van Tobias hebben we ingespeeld op een eventuele herstart van de Tweede Divisie. Daarnaast hebben we Tobias voor een langere periode kunnen vastleggen, wat voor zowel de club als Tobias zelf continuïteit zal bieden. Ook is het fijn dat we wederom een speler hebben kunnen terughalen met een verleden bij de club. Iets wat we uiteraard graag zien en in het beleidsplan is terug te vinden.”

Excelsior Maassluis is blij dat Tobias weer terug is bij de club en wenst hem veel plezier en succes!