Excelsior Maassluis pakt verdiend punt in slotseconde

Excelsior Maassluis leek in de thuiswedstrijd tegen De Treffers zijn achtste nederlaag van het seizoen te lijden totdat Vincent van den Berg in de allerlaatste seconde van de wedstrijd alsnog doelman Niels Kornelis wist te passeren en een punt wist te redden voor de Tricolores. Scheidsrechter Sander de Brito Roque floot direct voor het einde van de wedstrijd.

De opluchting was groot bij heel Excelsior Maassluis na de puntendeling, maar toch heerste er na afloop geen feeststemming bij de ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille. Vooral in de eerste helft was namelijk duidelijk geworden dat een overwinning op De Treffers voor het oprapen lag. Diverse mooie en grote kansen werden er gecreëerd maar telkens stond de sterk keepende Niels Kornelis een doelpunt in de weg voor Excelsior M.

En als je hem dan niet zelf maakt gaat er zoals zo vaak een oude voetbalwet in werking. Bij de eerste de beste kans – na 72 minuten spelen (!) – waren de bezoekers uit Groesbeek namelijk wél trefzeker. Dilivio Hoffmann snelde langs Jamie den Hartog – hij speelde voor de geblesseerde aanvoerder Daan Smith – haalde de achterlijn en wist vervolgens vanuit een onmogelijke hoek de bal achter doelman Jean-Paul van Leeuwen te krijgen (0-1).

In de slotfase zette Excelsior Maassluis alles op alles om toch nog tot een resultaat te komen. In de derde minuut van de blessuretijd kreeg het eindelijk loon na werken. Een lange bal van Jean-Paul van Leeuwen werd over de middenlijn doorgekopt door Sefa Kurt waarna de bal voor de voeten van Vincent van den Berg viel. De snelle aanvaller wist vervolgens de bal door de benen van Kornelis te schieten en bracht de terechte gelijkmaker op het scorebord (1-1).

Ondanks dat 2019 niet met een overwinning werd afgesloten zal Excelsior Maassluis toch met een beter gevoel de winterstop ingaan als met een onterechte nederlaag. Na de winterstop zal Excelsior Maassluis orde op zaken moeten stellen om zo snel mogelijk uit de onderste regionen te komen. Op zaterdag 11 januari zal de competitie worden hervat met een uitwedstrijd tegen Kozakken Boys.

Interviews:
Bekijk hier de reactie van Dogan Corneille
Bekijk hier de reactie van Vincent van den Berg

Samenvatting:
Bekijk hier de hoogtepunten uit de wedstrijd

Fotoverslag:
Bekijk hier de wedstrijdfoto’s

Karakteristieken:

Excelsior Maassluis – De Treffers 1-1 (0-0)

Scoreverloop: 73. Dilivio Hofmann 0-1, 90+3. Vincent van den Berg 1-1

Scheidsrechter: Sander de Roque Brito

Toeschouwers: 600

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Robin van der Ende, Redouan Omar Ouali (82. Soufian Charraoui), Stephan Kruithof, Daan Blij, Vincent van den Berg, Giovanni da Fonseca, Kevin Dercks, Sekou Sylla, Jamie den Hartog (74. Milton Klooster), Sefa Kurt.

Opstelling De Treffers: Niels Kornelis, Gino van den Berg, Bryan Sirvania (69. Joris Janssen), Joey Dekkers, Koen Maertzdorf, Robin Janssen, Lowie van Zundert, Boy van de Beek, Dilivio Hoffman (85. Aziz Khalouta), Tjeu Langeveld, Cendrino Misidjan.

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto’s: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof
2019-12-15T10:22:15+01:00
Go to Top