Excelsior Maassluis heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen Jong RKC Waalwijk gewonnen. De Tricolores, die in voorbereiding zijn op de belangrijke wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen ASWH, kregen goed partij van de equipe uit Noord-Brabant maar waren uiteindelijk met 4-0 te sterk. Sekou Sylla, Robin van der Ende, Quivi Fowler en Jamie den Hartog zorgden voor de Maassluise productie.

In een leuke eerste helft kwam Excelsior Maassluis na een goed half uur spelen op voorsprong. Vincent van den Berg vond aan de linkerkant de meegelopen Redouan Omar Ouali die vervolgens met een bekeken stiftbal wist te scoren (1-0). In de resterende minuten van het eerste bedrijf golfde het spel op en neer en kregen beide teams nog enkele mooie kansen. In de stand kwam echter geen verandering: 1-0.

In de tweede helft was Excelsior Maassluis de betere ploeg en verdubbelde het na een uur spelen de marge. Een strakke voorzet van Omar el Baad werd bij de tweede paal binnen gelopen door Robin van der Ende (2-0). Kort na deze treffer wisselde Dogan Corneille liefst 9 spelers om zodoende iedereen speeltijd te geven. Eén van die invallers was na 75 minuten meteen trefzeker. Quivi Fowler wist een vrije trap vanaf de rand van het zestienmetergebied langs de muur in het doel te krijgen (3-0). In de slotminuut bepaalde Jamie den Hartog de eindstand op 4-0.

Komende zaterdag speelt Excelsior Maassluis de belangrijke competitiewedstrijd tegen ASWH. De aftrap op Sportpark Schildman in Hendrik-Ido-Ambacht is om 15.00 uur.

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto’s: Ron Heinen Fotografie