Excelsior M zit in een goede fase. Na overwinningen op Barendrecht en TEC werd nu ook HHC Hardenberg aan de zegekar gebonden (3-0). HHC Hardenberg is op dit moment geen schim meer van de ploeg die vorig jaar tot op de slotdag meestreed om de landstitel. Het boekte tot dusver nog geen enkele overwinning en ook in Maassluis kon de ploeg geen potten breken.

Opnieuw omzoomden er in de beginfase bedroevend weinig toeschouwers het veld op sportpark Dijkpolder. Waar dat aan ligt is de vraag; is het vanwege de steeds wisselende aanvangstijden? Is het mooie weer dat uitnodigt om elders te vertoeven? Vragen waar we vooralsnog geen antwoord op vinden. De toeschouwers die wel vanaf de aftrap aanwezig waren zagen Excelsior M goed uit de startblokken komen. Elson was al in de 5e minuut bijna succesvol maar zag zijn inzet fantastisch gestopt door keeper Sander Danes. Overigens was de lat de Hardenbergse goalie daarbij behulpzaam. Niet veel later verscheen Elson opnieuw oog in oog met Danes maar het rollertje dat Elson losliet kon de doelman niet verontrusten.

HHC deed in de 18e minuut van zich spreken toen ook zij het aluminium troffen. Een verdwaalde voorzet van Heerkens viel pardoes op de binnenkant van de paal naast Jean Paul van Leeuwen. In de rebound was HHC niet bij machte de bal binnen te schieten.

Een speldenprik die de meegereisde supporters uit Hardenberg aanzette tot tromgeroffel en gezang. Lang duurde dat echter niet want in de 32e minuut kwam Excelsior M op voorsprong. Niels Redert werd net buiten de zestien ten val gebracht. De toegekende vrije trap werd door Stephan Kruithof fantastisch binnen geschoten (1-0). Een voorsprong die tot aan de rust eenvoudig vast werd gehouden.

In de tweede helft was het in de eerste 20 minuten genieten geblazen. De ene kans volgde de ander op. Het begon met een geweldige kans voor Vincent v.d. Berg die, in plaats van zelf te schieten, de bal aflegde maar geen medespeler voor de goal vond. Daarna opnieuw v.d. Berg met een fraai schot dat een beter lot had verdiend. HHC trachtte onder de druk vandaan te spelen en probeerde voor de goal van Excelsior M te komen. Daar kwam het pas in de 52e minuut (!) maar dat was meteen de inleiding voor de 2-0. Met Elson Rosario de Almeida heeft Jeroen Rijsdijk een man in zijn elftal die met zijn snelheid een wedstrijd kan beslissen. Ook nu gebeurde dat want vanaf eigen helft was Elson alle verdedigers van HHC te snel af en wist ook doelman Danes te verschalken (2-0).

Daarmee was de wedstrijd beslist want HHC wist zich niet onder de al maar toenemende druk uit te spelen. Twee minuten na de treffer van Elson lag de bal opnieuw in het mandje. Kevin Vink, die over de hele wedstrijd alle luchtduels wist te winnen, kopte een bal tegendraads, na een vrije trap van Stephan Kruithof, fantastisch binnen (3-0).

HHC leek rijp voor de spreekwoordelijke slacht maar Excelsior M vond het kennelijk welletjes. Was het door het uitvallen van Niels Redert dat er geen (of minder) druk vooruit werd gezet? We zullen het wel nooit weten maar duidelijk was wel dat er in het resterende gedeelte van de wedstrijd weinig meer te genieten viel. HHC kwam nog een aantal keren gevaarlijk door maar als je in de hoek van de klappen zit, zal je altijd zien dat dan ook alles tegenzit. Tot 2x toe wist de ploeg uit Hardenberg het aluminium te raken. Telkens was Jean Paul van Leeuwen geklopt maar uiteindelijk wist de Maassluise goalie ook deze wedstrijd met een “clean sheet” te beeindigen.

Drie punten dus voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk die met trots terugkeek op de wedstrijd. “Iedereen denkt dat HHC vanwege de stand op de ranglijst een makkie is om tegen te spelen, maar het is en blijft gewoon een hele goede ploeg. Wij speelden vandaag een prima wedstrijd, de invallers vielen goed in en we worden met de week beter en beter”. Een waarheid als een koe als u het mij vraagt.

Inmiddels is de ploeg van Rijsdijk gestegen naar de 6e plaats op de ranglijst.

Volgende week wacht de zeer lastige uitwedstrijd tegen Kozakken Boys. Een weerzien met Ahmad Mendes Moreira. Zal niet gemakkelijk zijn om daar te winnen maar gezien het spel van de laatste weken reist de ploeg met veel vertrouwen naar Werkendam.