Excelsior M heeft zaterdag de Voetbal Rijnmond Cup op haar namen geschreven. Op het terrein van Slikkerveer in Ridderkerk waren de Tricolores met 4-2 te sterk voor zaterdag-hoofdklasser Smitshoek.

De toernooizege leverde naast een grote wisselbeker en de eer ook nog een mooie prijs op in de vorm van een trainingskamp naar het buitenland. Een mooi einde van een lang seizoen waarin een knappe 7e plaats werd behaald in de Tweede Divisie.

Daarnaast kan scheidend trainer Jeroen Rijsdijk na zijn laatste wedstrijd terugkijken op een uiterst succesvolle periode waarin de oefenmeester met zijn team kampioen van de Topklasse werd, Amateurkampioen van Nederland werd, de Supercup behaalde en ook in zijn laatste seizoen een prijs pakte in de vorm van de Voetbal Rijnmond Cup, het grootste regionale toernooi van Nederland.

Oók Kevin Vink speelde zijn laatste wedstrijd en was erg belangrijk voor de overwinning van zijn ploeg. De lange spits, die vanaf het nieuwe seizoen trainer wordt van Jong Excelsior Maassluis, was met twee treffers verantwoordelijk voor de halve productie van de doelpunten deze middag in Ridderkerk.

Excelsior M maakte het zichzelf nog knap lastig de tweede helft in de finale tegen Smitshoek. Na 45 minuten stond er een verdiende 2-0 voorsprong op het scorebord en leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Tricolores. Daan Blij zette Excelsior M met een mooie boogbal in de bovenhoek op 1-0 voorsprong waarna Vink met een mooie stiftje vlak voor de rust de marge verdubbelde.

Na rust kwam Excelsior M al snel in de problemen toen de assistent-scheidsrechter weigerde te vlaggen voor een buitenspelsituatie die vervolgens werd afgerond door Smitshoek (2-1). Niet veel later stond de wedstrijd op zijn kop toen een grove fout in de verdediging werd afgestraft door de oranjehemden (2-2).

Uiteindelijk kwam het allemaal nog goed voor Excelsior M. Eerst was het invaller Dean van Ooijen die uitermate alert reageerde op een bal waarbij iedereen in eerste instantie dacht aan een strafschop (3-2). Het slotakkoord was voor Kevin Vink die goed reageerde op een rebound (4-2). Hierna had de score nog hoger kunnen oplopen maar de lat stond een treffer in de weg.

De selectie gaat nu even genieten van een aantal vrije weken waarna op zaterdag 21 juli de eerste training onder leiding van de nieuwe trainer Dogan Corneille zal plaatsvinden.