Excelsior Maassluis heeft voor de derde keer op rij met 2-0 gewonnen. Na de overwinningen op De Treffers en Kozakken Boys werd ditmaal Jong Sparta Rotterdam verslagen. Op een druk en zonovergoten Sportpark Dijkpolder legde Excelsior Maassluis geen grootse wedstrijd op de mat maar lukte het de ploeg van Dogan Corneille met hard werken om het achterin dicht te houden. Daarentegen hadden de Tricolores slechts een aantal kansen nodig om de overwinning veilig te stellen.
Al in de openingsminuut was Jong Sparta Rotterdam dichtbij de snelle openingstreffer en moest doelman Jean-Paul van Leeuwen redding brengen. Tien minuten later had Sekou Sylla een grote kans om voor Excelsior Maassluis te scoren maar deed ook Jong Sparta Rotterdam-keeper Michael Fabrie zijn werk goed. Toch zou Excelsior Maassluis een minuut later alsnog op voorsprong komen. De bal kwam ditmaal via een prachtige pass van Kevin Dercks voor de voeten van Marouane Afaker die van dichtbij keurig afrondde (1-0).

Na bijna een half uur spelen leken de Rotterdammers op gelijke hoogte te komen nadat er een scrimmage voor het doel van Excelsior M ontstond en Youssef el Kachati onder meer de onderkant van de lat raakte. Hierbij had Excelsior M het nodige geluk en werd de rust ingegaan met een 1-0 voorsprong.
Na rust was de eerste grote kans meteen voor de Tricolores van trainer Dogan Corneille. Vincent van den Berg legde de bal neer voor de inlopende Afaker, die vervolgens zijn ingezet gestopt zag worden door Fabrie. Hierna brak een fase aan dat de ploeg van Jeroen Rijsdijk sterker werd en ook een aantal kansen kreeg. Met het nodige kunst en vliegwerk hield keeper Van Leeuwen in samenwerking met de verdediging de deur gesloten.

Met nog een kwartier te spelen ging Jong Sparta Rotterdam alles-of-niets spelen en wisselde Rijsdijk verdediger en oud-Excelsior M speler Kevin Ringeling voor aanvaller Youri de Winter. Het leverde niet het gewenste effect op voor de Kasteelclub. Sterk nog, Excelsior Maassluis verdubbelde vlak voor tijd zelfs haar voorsprong. Uit een corner van invaller Daan Blij was het Sefa Kurt die de bal snoeihard binnenschoot (2-0).
Zo won Excelsior Maassluis voor de derde keer op rij met 2-0 en blijft het meedoen voor de bovenste plaatsen. Komende zaterdag reist de ploeg af naar FC Lienden. In de Betuwe wordt om 15.30 uur afgetrapt.

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto’s: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof

Excelsior Maassluis – Jong Sparta Rotterdam 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 12. Marouane Afaker 1-0, 87. Sefa Kurt 2-0.
Scheidsrechter: Wim Bronsvoort
Toeschouwers: 1000
Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Michael Poeljes, Daan Smith, Stephan Kruithof, Sefa Kurt, Tobias Kleijweg, Kevin Dercks, Sekou Sylla, Giovanni da Fonseca, Vincent van den Berg (83. Jeremy Moreno), Marouane Afaker (80. Daan Blij).
Jong Sparta Rotterdam: Michael Fabrie, Kevin Ringeling (73. Youri de Winter), Lorenzo Soares Fonseca (82. Levi Bouwense), Suently Alberto, Darwin Heuvelman, Joshua Sanches, Brad van Hoeven, Sven Mijnans, Youssef el Kachati, Ayoub Boukhari, Abdelsamed Abdullahi (46. Gianni dos Santos).
Samenvatting en interviews

Fotoalbum Excelsior Maassluis – Jong Sparta Rotterdam