Excelsior Maassluis heeft tegen Koninklijke HFC uitstekende zaken gedaan. De ploeg van trainer Dogan Corneille won met 4-0, liep in op de directe concurrenten en vergaarde bovendien een riante uitgangspositie om de 2e periodetitel te pakken. Alleen als Koninklijke HFC op 22 april de inhaalwedstrijd tegen De Treffers met hele grote cijfers wint kunnen de Tricolores hem nog mislopen.
Voorafgaand aan het duel met Koninklijke HFC was duidelijk wat de Tricolores te doen stond. Winnen en graag met een zo groot mogelijke marge. Alleen dan zou Excelsior Maassluis nog kans hebben op de felbegeerde 2e periodetitel, die zorgt voor plaatsing van het hoofdtoernooi van de grote KNVB Beker.

De tegenstander uit Haarlem was echter, net als Excelsior Maassluis vorige week, liefst 12 wedstrijden op rij ongeslagen. Een lastige opgave dus maar daar had de technische staf iets op bedacht. Zo was Vincent van den Berg weer terug na een blessure en had Tobias Kleijweg voor het eerst sinds zijn opgelopen blessure weer een basisplaats. Zodoende speelde de thuisploeg, net als Koninklijke HFC, in een 5-3-2 formatie.
Al in de openingsfase van de wedstrijd kwam Excelsior Maassluis op voorsprong. Bij de eerste de beste uitval was het Vincent van den Berg die Daan Blij met een prima pass bediende waarna de topscorer met zijn verkeerde been de bal in de verre hoek deponeerde (1-0).
In het verloop van het eerste bedrijf was ”De Koninklijke” via de voet van Tim van Soest dichtbij de gelijkmaker, maar kon keeper Jean-Paul van Leeuwen met een goede reflex erger voorkomen. Aan de andere kant had een inzet van Sefa Kurt, vanuit een corner, zomaar de 2-0 kunnen betekenen. Helaas stond de paal een treffer in de weg.

Toch zou de verdubbeling van de marge nog voor rust worden bewerkstelligd. De blessuretijd was al aangebroken toen Daan Blij de bal door de as van het veld richting Vincent van den Berg speelde. Van den Berg plaatste vervolgens de bal schitterend, buiten bereik van keeper Tom Boks, in de lange hoek (2-0).
Na de hervatting hadden de Tricolores het twintig minuten erg lastig met de withemden en was het een wonder dat de aansluitingstreffer niet viel. De kansen van Vincent Volkert (buitenkant paal), Khalid Tadmine (redding Jean-Paul van Leeuwen) en invaller Floris van der Linden (kopbal net over) leverde allemaal niets op.
Pas in het laatste kwartier deed Excelsior Maassluis weer van zich spreken. Zo kon Danny Hols maar ternauwernood een lob van Sekou Sylla van de lijn af koppen. Enkele minuten later was het toch raak. Daan Blij zag keeper Tom Boks te ver voor zijn doel staan en probeerde met een lob van zeker 30 meter de keeper te verschalken. In eerste instantie leek Boks de bal nog over te kunnen tikken maar tot verrassing van iedereen viel de bal toch achter de doellijn. Een geweldig doelpunt (3-0).

Of het nog niet genoeg was viel in de blessuretijd ook nog eens de vierde Maassluise treffer. De inzet van Giovanni da Fonseca leek nog gekeerd te worden door een verdediger maar wederom viel de bal in het doel (4-0).
Zo eindige een heerlijke voetbalmiddag voor Excelsior Maassluis in een knappe 4-0 overwinning. Komende zaterdag is Excelsior M vanwege een inhaalprogramma vrij. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zaterdag 9 maart als Excelsior M op bezoek gaat bij VVSB. De aftrap in Noordwijkerhout is om 18.00 uur.
Excelsior Maassluis – Koninklijke HFC 4-0 (2-0)
Scoreverloop: 12. Daan Blij 1-0, 45+1. Vincent van den Berg 2-0, 82. Daan Blij 3-0, 90+3. Giovanni da Fonseca 4-0.
Scheidsrechter: Frank van den Elzen
Toeschouwers: 800
Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Stephan Kruithof, Daan Blij (84. Redouan Omar Ouali), Vincent van den Berg (66. Marouane Afaker), Giovanni da Fonseca, Tobias Kleijweg, Kevin Dercks, Sekou Sylla, Sefa Kurt, Milan van Ewijk.
Koninklijke HFC: Tom Boks, Danny Hols, Oscar Wilffert, Peet van der Slot, Vincent Volkert, Daniël van Son, Khalid Tadmine, Jacob Noordmans (58. Floris van der Linden), Lars Weistra, Wessel Boer, Tim van Soest (79. Robin Eindhoven).
Geel: Danny Hols (Koninklijke HFC).
Samenvatting

Fotoalbum Excelsior Maassluis – Koninklijke HFC