Afgelopen zaterdag stond er weer eens een 18:00 uur wedstrijd op programma. De wedstrijd tegen TEC uit Tiel, de stad van Flipje, begon onder een heerlijk lentezonnetje. TEC, dat een matige eerste seizoenshelft achter de rug heeft, heeft zich in de afgelopen winterstop versterkt met maar liefst 5 spelers. TEC heeft met deze aanwinsten de goede weg naar handhaving ingeslagen, maar heeft toch nog een aantal punten nodig.

In de eerste helft bleek direct dat TEC de drie punten graag mee wilde nemen naar de Betuwe, want de ploeg in het Oranje drong direct aan. Vooral de twee snelle buitenspelers van TEC maakte het de backs van Excelsior M erg lastig. Na een kwartier werd een kopbal uit een voorzet nog maar net door keeper Jean-Paul van Leeuwen nog maar ternauwernood gekeerd. Excelsior M deed nog wat terug met een schot van Daan Blij dat rakelings langs de paal ging. In de 22e minuut was het de Windt van TEC die Barry Maguire alleen op Jean-Paul van Leeuwen af stuurde. Maguire faalde niet en schoot de bal keurig in het net.

Deze goal schudde Excelsior M wakker, en de Tricolores kropen wat meer uit hun schulp. Er ontstonden wat kansen voor Excelsior M uit standaardsituaties, die helaas niet tot goals leidden. Voor de rust deed Stephan Kruithof nog wat terug met een schot uit de tweede lijn, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. Vlak voor rust werd het nog bijna 0-2, maar een lob van een Tielenaar verdween op het dak van het doel.

In de rust was het duidelijk dat Excelsior M trainer Jeroen Rijsdijk niet tevreden was, want hij wisselde tweemaal. Daan Smith kwam erin voor Stephan Kruithof, Daan Blij werd vervangen door Kevin Vink. Met deze twee spelers erbij kwam Excelsior M wat meer aan het voetballen. Tot hele grote kansen leidde dit nog niet. Wel was er nog een kans voor rechtsback Vincent van Dorp, die was blijven staan na een standaardsituatie. Maar zijn poging van dichtbij strandde bij de keeper.

TEC probeerde op alle manieren de 0-1 over de streep te trekken. Telkens zaten spelers van TEC met blessures op de grond, wat leidde tot veel irritatie bij de Excelsior M spelers. Zo liep Excelsior tegen 4 gele kaarten aan. Op zoek naar de gelijkmaker ging Excelsior M 1 op 1 spelen. Robin van der Ende werd vervangen door Adair Veiga Lopes. Door deze manier van spelen ontstond er logischerwijs meer ruimte voor TEC. Dit leidde tot een TEC-speler die alleen op Jean-Paul van Leeuwen afging. De goalie ontfutselde de bal aan de spits, die daarop naar de grond ging. Scheidsrechter v.d. Laan wees naar de stip en de penalty werd benut.

Toen Excelsior M op zoek ging naar de 1-2 kon TEC nog een aantal keer gevaarlijk worden maar de counters werden niet goed uitgespeeld. De Maassluise supporters kregen weer hoop toen Kevin Vink een voorzet keihard tegen de touwen kopte. Excelsior M ging nog nadrukkelijker op zoek naar de 2-2, maar grote kansen kregen de Tricolores niet meer. In de blessuretijd wist TEC twee counters wel goed uit te spelen, wat nog leidde tot maar liefst twee tegentreffers.

Met deze 1-4 nederlaag weet Excelsior M thuis weer niet te winnen. De laatste overwinning op sportpark Dijkpolder dateert al van oktober. Volgende week zaterdag heeft Excelsior M weer een kans om deze negatieve reeks te doorbreken. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen het FC Lienden van Hans Kraay Jr. Deze wedstrijd begint weer op het vertrouwde tijdstip van half 3.