Excelsior M heeft in en tegen Barendrecht uitstekende zaken gedaan. Onder leiding van Barry de Vreede, die de geschorste Jeroen Rijsdijk verving, nam het in de tweede helft afstand van de ploeg van Adri Poldervaart. Vincent v.d. Berg en Daan Blij waren verantwoordelijk voor de treffers.
Op een nat en koud sportpark de Bongerd trad Excelsior M aan zonder Daan Smith en Kevin Vink. Daan kampt met een rugblessure; Kevin had vanwege werkzaamheden in de afgelopen niet of nauwelijks getraind. Interim coach Barry de Vreede posteerde Sefa Kurt en Hamit Alptekin in het centrum; Dean van Ooijen moest de spitpositie innemen.

In de eerste fase van de wedstrijd twee ploegen die beiden de controle hadden over het spel. Excelsior M was optisch wellicht iets beter maar het loerde vooral op een foutje bij de Barendrechters die met weinig vertrouwen aan de wedstrijd begonnen. De ploeg ging vorige week kansloos onderuit tegen Jong Sparta (1-6) en wilde niet weer tegen een zeperd oplopen.

Het was dan ook niet echt hoogstaand wat beide ploegen in het eerste bedrijf op de mat wisten te leggen. Scheidsrechter Serik moest af en toe handelend optreden maar leidde bekwaam. Uiteraard vielen er voor beide ploegen kansen te noteren. Zo was Excelsior M in de 17e minuut gevaarlijk maar Niels Redert en Dean van Ooijen waren samen niet bij machte om doelman Marc van Splunter te verrassen. Aan de andere kant moest Jean Paul van Leeuwen een aantal keren handelend optreden op inzetten van resp. Daniel Esajas en Richie Basoski.

Een domper was het vroegtijdig uitvallen van Kevin Ringeling aan Excelsior M-zijde. Vincent van Dorp was zijn vervanger. De ploeg van Rijsdijk komt in deze fase van de competitie wel erg krap in zijn rechter verdedigers te zitten want ook Michael Poeljes en Elson do Rosario Almeida zijn niet fit. Van Dorp kweet zich overigens prima van zijn taak! De rust brak aan met een terechte 0-0 stand.

In de tweede helft kwam Excelsior M al vroeg op voorsprong. Een lange bal werd door Vincent v.d. Berg op waarde geschat. De Barendrecht verdediging greep met name in de persoon van Jeffrey Aarts niet goed in waardoor Vincent de bal oog in oog met doelman van Splunter de bal in de touwen kon lobben (0-1).

Een op dat moment beter Excelsior M had de voorsprong verder uit moeten bouwen. Tussen de 46e minuut en de 59e minuut waren er prima mogelijkheden voor Dean van Ooijen (2x) en Vincent van de Berg, maar het vizier stond bij beide heren niet op scherp.
Het bleek echter uitstel van executie want in de 59e minuut zorgde uitblinker Daan Blij met een heerlijke actie voor de 0-2.

Barendrecht gooide er nog maar eens extra energie tegenaan; fanatiek gecoacht door trainer Poldervaart die zijn ploeg vervolgens heel veel overtredingen zag maken. Scheidsrechter Serik kwam ogen tekort om het duel in toom te houden. Hij werd gedwongen een aantal keren de gele kaart te trekken maar moest Jeffrey Aarts na 2x geel met rood naar de kant sturen.

De commotie die daardoor ontstond was onbegrijpelijk. De overtredingen waren dermate fors dat er zelfs in een eerdere fase voor Barendrecht-speler Melvin Winterberg al rood voorgehouden had moeten worden. Het leidde op de Barendrecht bank tot grote frustratie met Jermaine Sandvliet in de (negatieve) hoofdrol.

Toen de stofwolken opgetrokken waren stond Barendrecht met 10 en kon Excelsior M het restant van de wedstrijd gemakkelijk uitspelen. Het had de wonden bij de roodwitten nog erger kunnen maken als het niet zo slordig was omgegaan met de kansen maar uiteindelijk viel er op de 0-2 overwinning helemaal niets af te dingen.

Excelsior M speelde met name in het tweede bedrijf een prima wedstrijd waarbij moet worden aangetekend dat het centrum geweldig acteerde!
Deze overwinning kan nog wel eens een hele belangrijke zijn gezien het aantal inhaalduels die ploegen onder Excelsior M nog moeten spelen.
Vooral Barendrecht moet in deze fase alle zeilen gaan bijzetten om niet in gevaar te komen.

Feit is ook dat Excelsior M weer mee doet om de bovenste plaatsen en een plek in de top 5 aan het eind van het seizoen nog altijd mogelijk is.