Rond de klok van 16.30 uur zongen er geen supporters van Hardenberg op sportpark “De Boshoek” hun spelers toe, maar waren het de supporters van Excelsior M die van zich van hun beste kant lieten zien en horen! En daar was alle reden toe want zojuist was ook HHC Hardenberg door de Rijsdijk-express verslagen. Eerst was er nog de 1-0 achterstand maar Ahmad Mendes Moreira schoot zijn ploeg met twee prachtige treffers naar een verrassende maar verdiende overwinning.

Het complex van HHC Hardenberg is een accommodatie waar je als voetbalsupporter graag wilt verblijven. Een pracht van een accommodatie met veel toeschouwers langs de lijn, een lekker voetbalsfeertje en gemoedelijkheid die je in de Randstad nauwelijks meer tegen komt.

Misschien wel een van de redenen dat veel Excelsior M-supporters de lange reis voor lief namen en hun ploeg tegen de Oranjehemden van trainer  Marcel Groninger aan het werk wilden zien. Maar natuurlijk ook omdat er iets prachtigs aan het ontstaan is aan de Lavendelstraat. Excelsior M is de verrassing van de Topklasse in dit seizoen en doet mee om de prijzen!

Na de geweldige overwinning van de afgelopen week tegen koploper Katwijk dichtte de ploeg zich ook kansen toe tegen de nr. 3 van de ranglijst.

Excelsior M liet in de beginfase zien dat men niet gekomen was om in te zakken en trok veelvuldig ten aanval. Dat leidde tot kleine kansjes via Ahmad Mendes Moreira en Stephan Kruithof die evenwel door HHC Hardenberg onschadelijk werden gemaakt. Vanaf de 10e minuut kwam HHC Hardenberg beter in haar spel en ontspon zich een strijd op het middenveld waar Niels Redert aan Maassluis-zijde weer zijn opwachting mocht maken na 4 weken schorsing te hebben uitgezeten.

In de 11e minuut floot scheidsrechter Serik voor een lichte overtreding van Vincent van Dorp. De bal werd vanaf 30 meter door Dennis Krohne snoeihard in de bovenhoek achter Jean Paul van Leeuwen geschoten. De bal belandde op (of achter?) de doellijn waar Rob van der Leij eenvoudig kon binnentikken (1-0).

Vanaf de tegengoal speelde de ploeg van Jeroen Rijsdijk in het verdere verloop van de eerste helft onder haar normale niveau. Het was slordig in de passing, de bal werd te snel weer bij de tegenstander ingeleverd en het kwam nauwelijks nog voor de goal van keeper Sander Danes. De enige die nog voor gevaar zorgde was Ahmad Mendes Moreira. Hij was de plaaggeest voor HHC Hardenberg en bracht zijn ploeg vlak voor rust toch nog op gelijke hoogte. Hij snelde langs een aantal verdedigers, stak van de rechterkant het veld over en passeerde vanaf de linkerkant met een droge schuiver de Hardenbergse doelman. Een  prachtige treffer en een belangrijk doelpunt voor de Tricolores die ongetwijfeld met een lekker gevoel in de kleedkamer aan de thee zijn gegaan.

In de tweede helft was Excelsior M vanaf de eerste minuut bij de les.

De ploeg speelde gedreven en zette HHC Hardenberg onder druk . Dat leidde tot kleine kansjes waarvan die van Vincent v.d. Berg misschien wel de kans was om op voorsprong te komen. Hij kon vanaf de rand zestien uithalen zonder gehinderd te worden maar zijn schot belandde helaas aan de verkeerde kant van de paal.

Excelsior M putte vertrouwen uit de kleine kansjes en zette nog een paar tandjes bij.

Ahmad Mendes Moreira, weer hij, zette in de 58e minuut een een-tweetje op met Vincent v.d. Berg die hem uiteindelijk alleen voor keeper Danes bracht. Ahmad haalde net als in het eerste bedrijf fantastisch uit en bracht met zijn tweede treffer van de middag zijn ploeg op voorsprong (1-2).

Een stand die gezien het veldspel op dat moment meer dan verdiend was en die een paar minuten later nog aantrekkelijker had kunnen zijn toen Ahmad Mendes Moreira nog maar eens zijn tegenstander te snel af was en zijn schuiver tegen de binnenkant van de paal zag belandden. HHC Hardenberg had alle geluk van de wereld en was op dat moment even helemaal de kluts kwijt.

Voor Marcel Groninger reden genoeg om enkele wissels toe te passen en zijn ploeg aanvallender te laten voetballen. Zo bracht hij o.a. de levensgevaarlijke Philip Thies maar de ploeg van Jeroen Rijsdijk raakte niet van de kook. Sterker nog; het bleef betrekkelijk eenvoudig overeind. Wel wisselde Rijsdijk in die fase louter verdedigend door Sefa Kurt en Marciano Bruma in te brengen voor resp. Stephan Kruithof en de moegestreden Ahmad Mendes Moreira.

De slotfase was hectisch maar Excelsior M incasseerde geen treffers meer, mede dankzij voortreffelijk keeperswerk van Jean Paul van Leeuwen.

Rond de klok van 16.30 uur werd het dus een Maassluis feestje in Hardenberg. Blijde gezichten bij spelers, begeleiding en supporters waarbij zelfs bij een van hen de tranen vloeiden.

De Rijsdijk-express dendert door en is nu voor de 15e keer op rij ongeslagen!!

Trainer Marcel Groninger was in zijn analyse, na afloop in het businesshome van HHC Hardenberg, vol lof over Excelsior M. Naar zijn mening had Excelsior M het volste recht op de overwinning en moet men in de komende weken rekening gaan houden met de ploeg die ook in de media in de laatste weken zo wordt geroemd.

Op de ranglijst staan we nog altijd op de vijfde plek maar de afstand op de nummer 8 is inmiddels opgelopen naar 10 punten in het voordeel van de Tricolores.

Er zijn er die zeggen dat het niet meer fout kan gaan. Uw verslaggever is daar nog allerminst zeker van maar de eerlijkheid gebied te zeggen, dat als de ploeg het vertoonde spel van de laatste weken vol kan blijven houden, inderdaad de Tweede Divisie wel heel erg dichtbij gaat komen.
De competitie ligt nu voor een weekje stil. Of de ploeg a.s. zaterdag nog in actie gaat komen is maar de vraag. Houd u daarom de website goed in de gaten.

De competitie wordt op zaterdag 5 maart hervat met een thuiswedstrijd tegen FC Lisse.