Excelsior M is er in geslaagd voor de 14e keer op rij ongeslagen te blijven. Tegen koploper Katwijk werd in eigen huis een 3-1 overwinning geboekt. Katwijk was in 90 minuten de betere partij maar de Tricolores wisten met de geboden kansen een 100% rendement te behalen. Na 90 minuten een 3-1 op het scorebord! Een waanzinnige prestatie van de mannen van Jeroen Rijsdijk!

Excelsior M begon met Jean Paul van Leeuwen in de goal; Jesper Leerdam ondervond nog te veel last van een nekblessure en moest verstek laten gaan. Diezelfde Jean Paul van Leeuwen kwam “gelukkig weg” toen Katwijk al na 30 seconden de 0-1 had kunnen aantekenen. Spits Mengerink was dichtbij de 0-1 maar faalde. Excelsior M daarentegen was uiterst succesvol bij de 1e doelpoging. Vincent v.d Berg rondde een geweldige combinatie in de 10e minuut koelbloeding af en bracht Excelsior M op voorsprong (1-0).

Even daarna was er de nodige commotie op het veld. Daan Smith belette een Katwijk- aanvaller een directe doorgang naar Jean Paul van Leeuwen; zijn gele kaart was meer dan terecht! Het opstootje daaropvolgend was iets wat niet op de velden thuis hoort… Het gevolg: geen kaarten van de uitstekend fluitende arbiter Prooij maar voor trainer Jeroen Rijsdijk voldoende reden om Hamit Alptekin te wisselen voor Vincent van Dorp. De rust brak aan met een 1-0 voorsprong voor de Tricolores.

In de tweede helft bij aanvang geen wissels aan beide zijden. Nauwelijks kansen ook voor beide ploegen maar plots was er de goal voor Katwijk. Jeffrey Jongeneelen verlengde gelukkig en verrassend een vrije trap die via de onderkant van de lat achter Jean Paul van Leeuwen in de touwen vloog (1-1).

Excelsior M rechtte haar rug. Liet Katwijk niet verder geloof in eigen kunnen beleven en trok veelvuldig ten aanval. In de 71e minuut kreeg het loon naar werken. Een heerlijke no look pass van Robin Hofman bracht Vincent v.d. Berg oog in oog met de sluitpost van Katwijk. Opnieuw faalde Vincent niet en bracht zijn ploeg op voorsprong (2-1). Katwijk voelde de tik en kreeg de genadeklap twee minuten later toen Kevin Vink op een vrije trap van Stephan Kruithof de bal bij de verre paal kon binnen knikken (3-1). Katwijk was vanaf dat moment de geslagen ploeg. Het kon niet meer anticiperen op wat hen was overkomen.

Excelsior M bleef voor de 14e keer op rij ongeslagen. Een record in de Topklasse en wellicht een mooie brug naar promotie. Zover is het echter nog niet.

Zaterdag wacht HHC Hardenberg. Weer een topper! Een verre reis maar zeker een om te overwegen!