Excelsior M trapte gisteren om 15:00 uur de tweede competitiehelft af tegen UNA. De zondagclub is zo vriendelijk geweest om mee te werken aan het verplaatsen van de speeltijd van 18:00 naar 15:00 uur, iets waar veel Maassluisse supporters erg content mee waren.

De ploeg uit Zeelst had zich goed aangepast aan het tijdstip, want binnen 2 minuten was het al 0-1. Brian Boogers bracht met een slim balletje Mart van de Gevel in scoringspositie. Van de Gevel faalde niet en schoot de 0-1 een binnen. Nog voor rust was het Brian Boogers zelf die de 0-2 binnenschoot. Over de kansen van Excelsior M in de eerste helft. Excelsior M had in de eerste helft moeite om het spel te maken. Het lukte de Tricolores dan ook niet om noemenswaardige kansen te creƫren.

In het begin van de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Excelsior M probeerde weer het spel te maken, wat nog steeds niet to grote kansen leidde. Una bleek in deze periode dodelijk effectief. Een kwartiertje na rust kwamen de geelzwarten er razendsnel uit. Teun Seubrechts bleef rustig en verschalkte met een mooi lobje Jean-Paul van Leeuwen. Na deze goal begon het wat meer te lopen bij de Rood-wit-blauwen uit Maassluis. De ploeg creerde een aantal kansjes. Invaller Lopes Veiga zorgde voor het eerste echt gevaar, maar zijn schot belandde in de handen van de UNA doelman.

Er werd veel gespeeld op de helft van UNA, maar de ploeg uit Zeelst was nog een aantal keer gevaarlijk met goed uitgevoerde counters. In de 77e minuut resulteerde dit zelfs in een 0-4 stand, toen invaller van der Meer de bal tegen de touwen schoot. In de slotfase kwamen de Tricolores toch nog terug. Het was Dean van Ooijen die met een hattrick de stand terugbracht tot 3-4. Het slotoffensief kwam helaas te laat, 3-4 bleek ook de eindstand.
Volgende week kan Excelsior M opnieuw proberen de eerste punten van 2016 binnen te halen, op bezoek bij het GVVV van oude bekende John de Wolf.

De foto’s van deze wedstrijd van huisfotograaf Harry Noordhof zijn te bekijken op de Facebookpagina van Excelsior M