Even zag het er naar uit dat Excelsior M tegen een nederlaag aan zou lopen want 9 minuten voor tijd leidde IJsselmeervogels op Sportpark Dijkpolder nog met 1-2. Tot verdediger Daan Smith met een knap schot de uitblinkende doelman Zonneveld kansloos liet en zijn ploeg alsnog langszij bracht.

De puntendeling betekent een evenaring van het record dat lange tijd in het bezit was van FC Lienden. 18 (!!) wedstrijden op rij is de ploeg van Jeroen Rijsdijk nu ongeslagen.

Ook werd en passant de achterstand op koploper Katwijk door dit resultaat teruggebracht tot 2 punten omdat de kustbewoners opnieuw verloren. Achteraf had een overwinning zelfs de koppositie betekent maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat Excelsior M best tevreden mag zijn met het behaalde punt.

Excelsior M had in de beginfase van de eerste helft afstand moeten nemen van de Vogels. Ahmad Mendes Moreira had tot twee keer toe daar de mogelijkheid voor maar beide keren wist keeper Patrick Zonneveld de bal te stoppen. Vooral zijn tweede kans had een beter lot verdiend. Vincent v.d. Berg stifte de bal schitterend over de Spakenburgse goalie maar zag zijn bal terugkomen van de kruising. Moreira had de bal maar voor het inknikken maar deed dat tot ontzetting in de handen van de keeper. IJsselmeervogels had in de beginfase eigenlijk niets te vertellen maar kwam wel in de 13e minuut op voorsprong. Een diepe bal op ex prof Fred Benson leek een achterbal te worden maar de snelle spits wist de bal nog binnen te houden om daarna een perfecte voorzet af te geven op de boomlange Janic Makizodila. Die knikte de bal snoeihard achter Jean Paul van Leeuwen (0-1).

Een geweldige domper voor de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk die zag dat zijn ploeg moeite had met de tactiek van de Rooien. Het twee spitsensysteem van Sander van der Heide bleek een uiterst succesvol wapen te zijn. Die tactiek kon echter in de 30e minuut de ijskast in en wat moet Sander van der Heide daar ongelooflijk de pest in gehad hebben.

Een oliedomme actie van Fred Benson betekende een direct rode kaart voor de aanvaller die daarmee zijn ploeg geweldig benadeelde. Daan Smith was het slachtoffer van de natrappende Benson die moet vrezen voor een forse schorsing van de KNVB.

Met 11 tegen 10 probeerde Excelsior M direct te druk op te voeren en die druk leidde in de 40e minuut tot de gelijkmaker. Een mooie combinatie tussen Vincent v.d. Berg en Robin van der Ende bracht de laatste in de zestien. Tony Tol bracht vervolgens van der Ende ten val en dus kon scheidsrechter v.d. Burg niets anders doen dan naar de stip te wijzen. Niels Redert benutte de strafschop feilloos (1-1).

Een heerlijke opsteker zo vlak voor rust maar wat liet Excelsior M zich in die fase het kaas van het brood eten. Misschien was het de euforie van de gelijkmaker want een minuut na de gelijkmaker lag de bal wederom achter Jean Paul van Leeuwen en weer was het Makizodila die verantwoordelijk was voor de treffer (1-2). Daarmee gingen beide ploegen de rust in.

Sefa Kurt kwam in de tweede helft binnen de lijnen voor Vincent van Dorp.

Binnen de minuut was het bijna gelijk toen Kevin Vink een corner van Stephan Kruithof met het hoofd verlengde. Zijn bal werd van de doellijn gehaald en ook in de actie daaropvolgend wist Excelsior M de bal niet achter Zonneveld te schieten.

IJsselmeervogels kwam in de tweede helft nauwelijks nog aan aanvallen toe. De ploeg verdedigde met hand en tand de voorsprong en deed dat naar behoren. Excelsior M had het lastig om de vrije man te vinden en Kevin Vink werd nauwelijks in stelling gebracht. Met Robin Hofman en Daniel Furtado Oliveira in de ploeg werd de druk weliswaar opgevoerd maar telkens was daar Patrick Zonneveld die heerste in zijn zestien.

Alles leek erop dat aan de ongeslagen reeks een einde zou komen totdat in de 81e minuut alsnog de gelijkmaker viel. Daan Smith bezorgde zichzelf een fantastisch verjaardagscadeautje en zijn ploeg de gelijkmaker. Met een halve volley schoot hij de bal uit een corner van Vincent v.d. Berg in de touwen. Sportpark Dijkpolder explodeerde!

In de laatste minuten van de wedstrijd probeerde Excelsior M nog de winnende treffer te forceren. Daniel Furtado Oliveira was daar nog het meest dichtbij maar opnieuw stond keeper Zonneveld in de weg. Met het gelijke spel had overigens iedereen wel vrede; Excelsior M had in de beginfase voldoende afstand kunnen en misschien wel moeten nemen. Dat deed het niet en dus was de late gelijkmaker van Daan Smith het maximaal haalbare.

In het Paasweekeinde ligt de competitie even stil en speelt de ploeg een vriendschappelijke thuiswedstrijd tegen FC Brielle, de ploeg van oud Excelsior M trainer Ben Spork.

Aanvang: 14.30 uur.

De week erna gaat Excelsior M op bezoek bij Stedoco. Die ploeg heeft zich in de afgelopen weken knap uit de onderste regionen gewerkt. Geen gemakkelijke opgave dus maar wie weet is de ploeg (opnieuw) in staat de punten mee naar Maassluis te nemen.

Bij een overwinning of een gelijkspel breekt de ploeg in ieder geval het ongeslagen record van FC Lienden.