In de 12e speelronde ontving Excelsior M De Treffers. Nog nooit hadden beide ploegen tegen elkaar gespeeld en dus was het afwachten wat beide ploegen op de mat zouden leggen.

Bij de thuisclub ontbrak de zieke Niels Redert; zijn plaats werd ingenomen door Daan Blij die in de afgelopen weken meer en meer aan de spreekwoordelijke deur klopt. De Treffers zag in de afgelopen week Cendrino Misidjan zijn opwachting maken; een profavontuur op Cyprus bracht niet wat hij ervan verwacht had en trainer Anton Janssen (ex NEC) zag in de verdediger een welkome versterking.

De beginfase werd gekenmerkt door een slordig spelend Excelsior M dat moeite had met de balsnelheid van De Treffers. De ploeg uit Groesbeek oogde frisser en was vooral gevaarlijk via Nick de Bondt. Hij was het die in de 18e minuut een dot van een kans niet wist te verzilveren. Daarmee zijn ploeg wel nadrukkelijk aan de hand nemend naar een overwicht maar niet leidde tot kansen die een treffer opleverde. Excelsior M zocht in de beginfase naar ritme maar slaagde er niet in om het spel naar zich toe te trekken. Het kwam goed weg toen Robin van der Ende een bal van de doellijn kopte;
Vriend en vijand waren het over eens dat die bal achter de lijn werd weggekopt! Ook in de 2e Divisie zou doellijn-technologie dus een uitkomst zijnā€¦

De Treffers waren voor de thee de meest gevaarlijke ploeg en hadden op voorsprong kunnen komen maar de kansen werden niet benut. Excelsior M kon er maar bitter weinig tegenover stellen. Het speelde te onrustig, slordig en zonder overtuiging. Alleen via stilstaande situaties wist het gevaarlijk te worden. Zo was Daan Blij dichtbij de openingstreffer toen zijn vrije trap vanaf de zestien maar ternauwernood door de Groesbekers tot corner werd verwerkt.

De rust werd bereikt met een 0-0 stand; Excelsior M was daar het meest gelukkig mee!

In de tweede helft, direct vanaf de aftrap, twee wissels aan Maassluise zijde. Rijsdijk bracht Quinten Albertus voor Hamit Alptekin en Kevin Dercks voor Stephan Kruithof.

Het speelbeeld werd, mede door deze wissels, langzaam beter aan Maassluise zijde. Er kwam meer voetbal in de ploeg, wat leidde tot een sterker Excelsior M. In de eerste 20 minuten was de ploeg absoluut de betere maar het gebied te zeggen dat dit nauwelijks tot (uitgespeelde) kansen leidde. Na 20 minuten luwde de aanvalsdrift van Excelsior M; de ploeg nam gas terug en zakte in. Tevreden met de tussenstand en vanaf dat moment loerend op de counter.

De Treffers konden er weinig of niet van profiteren; de ploeg speelde beduidend minder dan voor rust. Het duel leek op een puntendeling uit te draaien. Vlak voor tijd gaven beide ploegen nog even gas om alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken. De Treffers waren een aantal keren dichtbij maar vonden telkens de uitstekend keepende Jean Paul van Leeuwen op hun weg.

In de slotminuut had Kevin Vink de ultieme mogelijkheid om zijn ploeg de winst te brengen maar zijn kopbal, na uitstekend voorbereidend werk van Vincent v.d. Berg, werd van de doellijn gehaald. Na 90 minuten een terechte 0-0 als eindresultaat waarmee de ploeg haar ongeslagen status van de afgelopen wedstrijden handhaaft.

A.s. zaterdag de lastige (en verre) uitwedstrijd tegen FC Twente. Benieuwd of er dan wel drie punten aan het totaal kunnen worden toegevoegd.