Wisselende reacties na afloop van de wedstrijd. Enerzijds was er teleurstelling over het gelijke spel; anderzijds was de uitslag een terechte afspiegeling van het wedstrijdbeeld. Excelsior M kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong; in de 2e helft kwam Sparta langszij.

In een week die bol stond van gezamenlijke activiteiten met de Spartanen moest de wedstrijd Excelsior M – Jong Sparta de kers op de spreekwoordelijke taart worden.

Dolf Roks, hoofd jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en voorzitter Gert Jan Bunt zetten beiden hun handtekening onder een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Beide jeugdopleidingen gaan ook in de komende twee jaar met elkaar de samenwerking aan.
Niet alleen dit werd gevierd; ook de Rabobank was verantwoordelijk voor de feeststemming aan de Lavendelstraat. Voor aanvang van de wedstrijd werd het schitterende scorebord, geschonken door de Rabobank, officieel in gebruik genomen.

Dit keer hadden velen de weg naar de Lavendelstraat weten te vinden. Of dat nu door de gratis toegang kwam of door het affiche…. We zullen het nooit weten maar rond de klok van 16.20 uur was de waardering van de toeschouwers voor de wedstrijd een magere 6,5.
Sparta, getraind door Ole Tobiassen, grossiert dit seizoen in gelijke spelen. Het had in de afgelopen week de stijgende lijn te pakken wat leidde tot plek 12 op de ranglijst.

Excelsior M boekte vorige week een eclatante 1-4 overwinning op GVVV en begon vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Nog altijd zonder Daan Smith en Robin van der Ende, beiden wel hersteld van blessures maar nog niet wedstrijdfit. Op de bank ook nog Stephan Kruithof, Michael Poeljes en Vincent v.d. Berg. 5 spelers die in het afgelopen seizoen deel uitmaakten van de basis-elf bij de kampioenswedstrijd tegen FC Lienden. Een bank om van de watertanden!

Excelsior M startte in dezelfde opstelling als tegen GVVV en pakte in de beginminuten direct het initiatief. Het kwam al in de 13e minuut op voorsprong. Dean van Ooijen had vertrouwen in een lange bal van achteruit; Spartakeeper Michael Verrips schatte de bal niet goed in waardoor Dean de bal alsnog kon voorzetten. Abdul Bai Kamara kon de voorzet niet goed verwerken en kopte zelfs in eigen doel. Een “lucky goal” dus maar wel op dat moment meer dan verdiend.

Wie dacht dat Excelsior M na deze snelle goal door zou drukken kwam bedrogen uit. De ploeg consolideerde de voorsprong, leunde achterover en liet Sparta het spel maken. De Rotterdammers deden dat naar behoren maar werden totaal niet gevaarlijk. Jesse Lub en zijn kompanen kwamen nooit echt in de problemen waardoor de thee werd opgezocht met een 1-0 voorsprong voor de Tricolores.

In de tweede helft kwam Excelsior M goed uit de startblokken. Kilian Berkhout snelde op rechts voorbij zijn tegenstander en kwam gevaarlijk voor het Sparta doel. Of de verdedigende actie van Jeffrey Neral op de bal gericht was, was even de vraag bij zowel toeschouwers en spelers. Sommigen waren er van overtuigd dat de bal op de stip had gemoeten; scheidsrechter Cairo zag er in ieder geval niets in. Sparta werd gaandeweg de betere en probeerde met wat meer energie en overleg het initiatief verder naar zich toe te trekken. Voorin vocht Roland Bergkamp fantastische duels uit met Hamit Alptekin en Sefa Kurt. Met hen zijn gelijk de twee uitblinkers aan Excelsior M zijde genoemd. Sefa Kurt mocht zich na afloop laten huldigen als “man of the match”.

Lange tijd leek het erop dat ook Sparta, ondanks het aanvallend ingestelde spel, niet aan een treffer zou komen. Die kwam er toch in de 67e minuut. Een gekraakt schot van Deroy Duarte verdween achter de kansloze Jesse Lub.

In het restant van de wedstrijd had Sparta het betere van het spel maar waren de kansen in het voordeel van de Maassluizers. Vincent v.d. Berg had in de extra toegekende speeltijd de winnende nog op zijn schoen maar helaas viel die niet.

Een puntendeling waar beide trainers uiteindelijk wel mee konden leven. “Sparta is gewoon een hele goede ploeg met een goede organisatie en een prima spelopvatting. Met dit soort ploegen hebben we het gewoon lastig maar ik ben tevreden met het resultaat”. Woorden van trainer Jeroen Rijsdijk tijdens de persconferentie in het business-home die en passant ook nog even meldde dat zijn ploeg weer een plaatsje op de ranglijst was gestegen. En daar is woord van gelogen!