Excelsior M was in de streekderby de betere en had gezien de kansen met een overwinning het veld moeten verlaten maar uiteindelijk stond na 90 minuten het scorebord nog gewoon op 0-0. In de eerste helft had de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk afstand moeten en kunnen nemen; in de tweede helft wilden beide ploegen geen risico’s nemen en was de puntendeling een logisch gevolg van een toch wel teleurstellende wedstrijd.

Excelsior M begon goed aan de wedstrijd. RVVH moest heel veel spelers missen vanwege blessures en schorsingen maar trad wel aan met Jesper Gudde in de basis 11.

Jesper, jarenlang een van de meest begenadigde spelers uit de Excelsior M jeugd, had een weerzien met spelers waarmee hij ooit voor Excelsior M successen vierde; Michael Poeljes, Hamit Alptekin, Robin van der Ende, Vincent v.d. Berg waren ooit zijn medespelers in de jeugd van Excelsior M. Jesper kon met RVVH in de eerste helft geen stempel drukken op de wedstrijd. Excelsior M had het betere van het spel en had kansen om op voorsprong te komen. De beste kans was voor Kevin Vink die na een goede aanval over de linkerkant binnen de drie meter de bal maar voor het inknikken had. Helaas werd zijn kopbal een prooi voor doelman Kloosterman die ook in de rebound zijn ploeg wist te behoeden voor een achterstand.

Ook Ahmad Mendes Moreiro was dichtbij de openingstreffer maar zijn schuiver mistte helaas te weinig stootkracht. Vlak voor rust was Daan Smith dichtbij de openingstreffer maar zijn kopbal werd op de doellijn gekeerd. RVVH had in het eerste bedrijf weinig of niets in te brengen waardoor de rust met een 0-0 stand werd bereikt.

In de tweede helft viel er nagenoeg niets te beleven. De instelling van RVVH werd nog maar eens benadrukt; de ploeg wilde niet voetballen en was louter op zoek naar een puntendeling. Excelsior M was niet bij machte om het RVVH moeilijk te maken. Daarvoor speelde het niet goed, te voorspelbaar en kon het zelden of nooit gevaarlijk worden.

Via Kevin Vink ging men op zoek naar een gelukkige kaats of bruikbare bal die Vincent v.d. Berg in de 73e minuut kreeg aangeboden. Helaas werd ook deze kans niet verzilverd waardoor uiteindelijk de wedstrijd eindige zoals die begon: 0-0 Als een van beide ploegen de overwinning had behaald dan was die ploeg gestegen naar plek 6 (!!) op de ranglijst. Nu staan beide ploegen in de grote middenmoot.

Voor Excelsior M voelde de uitslag uiteindelijk aan als teleurstellend; RVVH koesterde het punt.

Volgende week de uitwedstrijd naar IJsselmeervogels dat verrassend met een 4-0 nederlaag uit Ermelo terugkeerde naar Spakenburg. Het zal daar deze week wel onrustig zijn…..