Excelsior M heeft op sportpark de Westmaat een verdienstelijk gelijkspel geboekt tegen IJsselmeervogels. In de eerste helft was het absoluut de betere wat resulteerde in een verdiende 0-1 voorsprong door een doelpunt van Stephan Kruithof. Direct na rust kwamen de Vogels via Maikel de Harder op gelijke hoogte en was het vooral de thuisploeg die het betere van het spel had. In de blessuretijd had Excelsior M nog met een overwinning huiswaarts kunnen keren toen tot 2x toe de bal van de doellijn werd gehaald. Al met al een terechte puntendeling waarmee de ploeg voor de zesde maal op rij ongeslagen bleef.

Excelsior M trad aan met Jesper Leerdam in de goal. In de afgelopen week moest Jean Paul van Leeuwen met een vervelende blessure het trainingsveld verlaten. De eerste berichten over zijn blessure stemmen niet gunstig (meniscus?) maar Jesper Leerdam was in deze wedstrijd voortreffelijk op dreef. Hij voorkwam in de beginfase een treffer van de Vogels door met de voeten een inzet van ex-prof Fred Benson te keren. De Vogels, gebrand op een goed resultaat na de vervelende gebeurtenissen van de afgelopen weken met als gevolg het ontslag van trainer Frans Adelaar, speelden agressief en probeerden de Tricolores in de beginfase te overrompelen.

De ploeg bewaarde echter de rust en werd naarmate de wedstrijd vorderde zelfs de betere ploeg. Kevin Derkx had een pracht van een kans maar zijn “krul” naar de rechterbovenhoek verdween over het doel van keeper Raymon van Emmerik. IJsselmeervogels had met Fred Benson en Hanne Hagary beweeglijke spelers voorin maar de verdediging stond telkens zijn mannetje.

Excelsior M kwam in de 19e minuut op voorsprong. Een pracht van een aanval ging daaraan vooraf. Met snel combinatievoetbal wist men Vincent v.d. Berg te bereiken die een uitstekende voorzet in huis had. Ahmad Mendes Moreira had kunnen inschieten maar zijn halve omhaal werd geblokt. De rebound was voor de zeer alerte Stephan Kruithof die hard en laag inschoot. Zijn vijfde treffer al weer in deze competitie (0-1).

In het verdere verloop van de eerste helft kon IJsselmeervogels geen vuist maken en had de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk vlak voor de thee nog een aardige kans via Niels Redert na goed voorbereidend werk van opnieuw Vincent v.d. Berg. Helaas ging de krachtige kopstoot van Niels naast en werd de rust met een 0-1 voorsprong bereikt.

Zoals al eerder in dit seizoen begon Excelsior M niet goed aan de tweede helft en dat terwijl men daar in de rust nog zo op had gehamerd. In de 49e minuut namelijk kon Maikel de Harder van dichtbij hard inkoppen en liet daarmee Jesper Leerdam kansloos (1-1).

De Vogels zetten nog een extra tandje bij en het moet gezegd worden dat de ploeg van interim coach Ruud van de Geest er alles aan deed om de sores van de afgelopen weken van zich af te spelen. Scheidsrechter Keijl, die in de eerste helft veel liet doorspelen en geen kaarten trok, toverde in een kort tijdsbestek diverse gele kaarten uit zijn zak. Aan Excelsior M zijde kregen Ahmed Mendes Moreira, Michael Poeljes en Kevin Vink een gele prent voorgetoverd. Tekenend voor de wedstrijd want in die fase probeerde IJsselmeervogels door te drukken. Het was, net als in het eerste bedrijf, Jesper Leerdam die zijn ploeg op de been hield met enkele voortreffelijke reddingen.

Excelsior M kon er in die fase weinig tegenover stellen. Met Jeremy Moreno en Kylian Berkhout in de ploeg voor de moegestreden Ahmed Mendes Moreira en Vincent v.d. Berg in de ploeg was het louter tegenhouden voor de Maassluizers.

Spannende minuten braken aan maar zoals in de voorgaande wedstrijden stond de verdediging met de uitstekend spelende Vincent van Dorp als een huis. In de 5 minuten blessuretijd had Excelsior M zomaar nog met de overwinning aan de haal kunnen gaan. Keeper Raymon van Emmerik beleefde 3 hachelijke momenten voor zijn doel en zag zijn verdedigers tot tweemaal toe de bal van de doellijn halen. Een overwinning had natuurlijk mooi geweest maar de puntendeling was een terechte afspiegeling van de wedstrijd.

Tevredenheid dus bij spelers en begeleiding en wederom een wedstrijd waarin de ploeg punten pakt.

Volgende week zaterdag geen wedstrijd voor de Tricolores. De wedstrijd tegen Kethel Spaland voor de districtsbeker is uitgesteld naar dinsdagavond 1 december.

Dinsdag 17 november wel een andere bekerwedstrijd; dan is in de strijd om de Voetbal Rijnmond Cup Neptunes Schiebroek de tegenstander. Een uitgelezen kans om Rob Jacobs die enige weken geleden nog in zijn column in het AD repte over “onrust bij Maassluis” van repliek te dienen maar dan met de voeten en goals!

Benieuwd hoe dat duel gaat aflopen? Om 20.00 uur wordt op sportpark Dijkpolder afgetrapt.