BVV Barendrecht draait een super seizoen en over het seizoen van de Tricolores is al genoeg gezegd en geschreven. Maar de laatste weken lijkt het tij te keren. Tegen BVV Barendrecht boekte Excelsior M. dit keer met acht basisspelers uit de eigen opleiding alweer de derde overwinning in de laatste vier wedstrijden.

In de eerste helft was de thuisploeg van Jack van der Berg duidelijk de betere ploeg. Het optreden van de ploeg van het driemanschap de Wolf, Rasens en Verhagen beperkte zich voornamelijk tot verdedigen. Fijn was het optreden van scheidsrechter Frank de Winter uit Blaricum. Hij liet lekker veel doorspelen en zijn positieve uitstraling zorgde ervoor dat zijn sporadische fouten werden geaccepteerd. Hij verstaat de kunst gewoon op een natuurlijke manier de wedstrijd te leiden.

Barendrecht had de eerste helft de meeste dreiging en kreeg wat kleine mogelijkheden, maar Jean-Paul van Leeuwen hield zijn doel keurig schoon. Excelsior M. kon hier nagenoeg niets tegenover stellen.

De tweede helft was een stuk levendiger. Excelsior M. nam vanaf de aftrap het initiatief. Dat begon met een vrije trap op de penaltystip. De voortreffelijke doelman Marc van Splunter kreeg een terugspeelbal, maar had dat niet door en raapte de bal op. De indirecte vrije trap werd onschadelijk gemaakt door een muur van elf Barendrechters in het doelgebied. Kort hierna kreeg Barendrecht hun grootste kans. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht en Jean-Paul van Leeuwen keerde op fantastische wijze de kopbal van Donny Navajas-Sanchez. De rebound kwam voor de voeten van Daniel Esajas, maar de behendige aanvaller schrok van deze kans en schoot de bal tot opluchting van iedereen uit Maassluis naast het doel.

Hierna was het gevaar van Barendrecht voorbij en nam Excelsior M. echt de touwtjes in handen. De verdediging oogde als vanouds solide, de slag op het middenveld werd glansrijk gewonnen door het trio Hofman, Kruithof en Redert echter de keihard werkende voorwaartsen waren nog niet helemaal scherp.

Dat bleek wel toen Marruchen Zimmerman na een mooie steekpass van Vincent van den Berg vrij voor de keeper verscheen. Zimmerman liet deze kans op de openingstreffer helaas liggen en zag de bal via van Splunter naast het doel verdwijnen. Ook Raoul Gillet (kopbal) en Robin Hofman (prima voorbereidend werk van Michael Poeljes) vonden van Splunter op hun weg. Twintig minuten voor tijd vond John de Wolf het tijd voor zijn eerste wissel. Ahmad Mendes Moreira verving de moegestreden Raoul Gillet. Vijf minuten hierna nam Mendes Moreira een hoekschop van de rechterkant. De bal kwam halfhoog in de doelmond en waar door meerdere verdedigers werd misgetast, vond Niels Redert het tijd om zich dik verdiend bij de tweede paal tot matchwinnaar te kronen.

Na deze goal werd er dus niet meer gescoord. Excelsior M. kreeg door het risico’s nemende Barendrecht alle ruimte voor een verdubbeling van de stand, maar onder meer Ahmad Mendes Moreira faalde oog in oog met van Splunter. Barendrecht probeerde van alles, maar de hechte defensie van Excelsior M. gaf geen krimp. Stoffels en Vonk vervingen in de slotfase nog van den Berg en Zimmerman. De invalbeurt van Niels Vonk was opvallend, want na meer dan een jaar blessureleed en liters revalidatiezweet kon hij zijn eerste minuut weer maken.

Barendrecht liet in de persoon van Marvin van der Pluijm nog één keer van zich spreken. Invaller van der Pluijm probeerde wanhopig nog een strafschop te versieren door zich opzichtig te laten vallen. Ook dit zag scheidsrechter de Winter maar wat goed en gaf Excelsior M. een vrije trap. Dat hij geen gele kaart gaf aan van der Pluijm siert de scheidsrechter, maar dan had hij voor het wegschieten van de bal van Ahmad Mendes Moreira ook geen kaart moeten geven. Of allebei volgens de regels wel of allebei niet. Maar het is hem vergeven, want hij liet verder een uitstekende indruk achter.
Na zijn laatste fluitsignaal was er weer een groot feest in het Maassluis-kamp. Het vertrouwen groeit en Excelsior M. doet weer helemaal mee in de race om lijfsbehoud.

Volgende week om 14.30 uur de volgende belangrijke wedstrijd tegen Scheveningen.