Zoals gehoopt heeft Excelsior M een betrekkelijk eenvoudige zege behaald op promovendus SteDeCo. Daar waar het in de eerste helft afstand had moeten nemen maar vele kansen niet benut werden, werd het in het tweede bedrijf alsnog betrekkelijk eenvoudig beslist. Uiteindelijk werd een 3-1 overwinning geboekt maar wat hadden de Tricolores moeite om de vele kansen te benutten….

Excelsior M begon de wedstrijd met dezelfde opstelling waarmee het een week geleden de strijd met IJsselmeervogels aan ging. Wederom dus met Jesper Leerdam in het doel die de nog niet herstelde Jean Paul van Leeuwen verving.

Het had al in de 6e minuut op voorsprong kunnen komen toen Ahmad Mendes Moreira de paal trof en in de rebound overschoot. Niet veel later was Jeremy Moreno dichtbij de openingstreffer maar ook hij wist het net niet te vinden.

Excelsior M was absoluut de betere maar SteDoCo was af en toe zeer gevaarlijk in de counter. Zoals vanouds stond de verdediging zijn mannetje en was het wachten op de openingstreffer.

Die leek nabij toen Ahmad Mendes Moreira profiteerde van zeer klungelig uitverdedigen van de tegenstander. Op weg naar doelman Ruud de Groot werd hij vanachter op de benen gespeeld met als gevolg een direct rode kaart voor Justin Sporkslede. De elfmeter, toegekend door de uitstekend leidende arbiter van dienst, moest een prooi worden voor Stephan Kruithof die echter zijn inzet gestopt zag door Ruud de Groot.

Met 11 tegen 10 werd de druk op het doel van SteDoCo groter en groter wat resulteerde in enkele fraaie kansen die helaas niet benut werden. Kevin Vink had voor rust zijn ploeg op voorsprong moeten brengen maar de fraaiste kansen waren aan hem niet besteed! Derhalve werd de thee bereikt met een brilstand, daar waar Excelsior M absoluut op voorsprong had moeten staan!

Na de thee begon Excelsior M goed aan de wedstrijd. Die instelling bezorgde de ploeg in de 53e minuut een voorsprong. Michael Poeljes leverde een puntgave voorzet af op Niels Redert die feilloos kon inkoppen (1-0). Vanaf dat moment gaf de ploeg van Jeroen Rijsdijk pas echt gas en dat leverde kans op kans. In de 57e minuut kon een StedDoCo-verdediger niets anders doen dan een overtreding maken met een directe vrije trap als gevolg. Kevin Vink schoot vervolgens vanaf 28 meter die vrije trap snoeihard in de rechterbovenhoek. Keeper Ruud de Groot kon niets anders doen dan applaudisseren voor zo’n geweldige goal (2-0).

Joseph Concalves, in de ploeg gekomen voor Jeremy Moreno, had zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong moeten brengen maar hij faalde hopeloos oog in oog met Ruud de Groot.

Tot ergernis van trainer Jeroen Rijsdijk geloofde zijn ploeg het vanaf dat moment wel en werd het een fase waarin het SteDoCo liet terugkomen in de wedstrijd. Haken Todul plaatste in de 82e minuut een schuiver in de lange hoek die door Jesper Leerdam niet gekeerd kon worden (2-1). SteDoCo geloofde nog in een comeback maar invaller Kylian Berkhout besliste 2 minuten later de wedstrijd door met een droge schuiver de 3-1 binnen te schieten.

Een zeer verdiende overwinning voor de Tricolores die door dit resultaat zijn opgeklommen naar een gedeelde zesde positie op de ranglijst. De uitslag had hoger uit moeten vallen maar de punten zijn binnen en dat met de wedstrijd van a.s. zaterdag tegen Scheveningen in het vooruitzicht kan het zomaar leiden tot een plek waarvan wordt gedroomd…