Excelsior M heeft net als vorig seizoen de eerste week van de voorbereiding afgesloten met een overwinning op Noordwijk. Dit seizoen werd op sportpark Duinwetering gespeeld en stond er na 90 minuten een 2-3 eindstand op het scorebord.

Trainer Dogan Corneille liet, waar mogelijk, zijn gehele selectie in actie komen. Zo maakten nieuwkomers Assad el Harti, Jari Duijvestijn en Marouane Afaker hun officieuze debuut voor de Tricolores. Laatst genoemde nieuwkomer gaf vlak voor rust zijn visitekaartje af door binnen zeven minuten twee maal te scoren. Hiermee werkte Afaker de 1-0 achterstand weg die eerder in de wedstrijd was geïncasseerd.

Naast de nieuwkomers kregen ook stagespelers Milan van Ewijk, Jamie den Hartog, Sekou Sylla en Mo Taibi (allen spelers uit Jong Excelsior Maassluis) speelminuten.

In de beginfase moest Excelsior M duidelijk nog even in zijn spel komen. Noordwijk, dit seizoen voor het eerst actief in de Derde Divisie en al drie weken bezig aan de voorbereiding, had het betere van het spel en maakte het Excelsior M knap lastig.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat de kustbewoners na bijna een kwartier spelen op voorsprong kwamen. Bij een goede steekpass werd spits Tjeerd Westdijk de diepte in gestuurd waarna hij oog-in-oog met doelman Jean-Paul van Leeuwen niet faalde (1-0).

Pas na een half uur spelen, waarin trainer Dogan Corneille zijn eerste wissels in het veld bracht, kregen de Tricolores meer het spel onder controle. Het werden zoals gezegd de minuten van nieuwkomer Marouane Afaker die twee keer alert reageerde en zeer feilloos wist af te ronden.

Na rust, waarin wederom diverse wissels werden toegepast, startte Excelsior M goed. De mee opgekomen linksback Sekou Sylla kon in het strafschopgebied van de thuisploeg een mooie één-twee aangaan met spits Assad el Harti maar de inzet van Sylla werd gestopt door de Noordwijkse sluitpost.

Na 65 minuten spelen was het wel raak. Een knappe actie van Dean van Ooijen eindigde bij Redouan Omar Ouali die vervolgens snoeihard de bal in de bovenhoek wist te deponeren (1-3). Tien minuten voor tijd kwam Noordwijk nog via een ongelukkig cadeautje terug in de wedstrijd maar verder dan deze treffer kwam de ploeg van trainer Kees Zethof niet.

Volgende week staat de eerstvolgende oefenwedstrijd van Excelsior M op het programma. Dan treden de Tricolores in eigen huis aan tegen OFC Oostzaan. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur.