Mijn naam is Ron van Leeuwen, 39 jaar en woonachtig in Maassluis. Voor velen binnen de club geen onbekend gezicht. Doordeweeks ben ik directeur in het basisonderwijs en daarnaast als voetballer en vrijwilliger actief voor Excelsior Maassluis.

Als jeugdspeler heb ik bij Excelsior Maassluis gevoetbald tot en met de A-jeugd om vervolgens verder te gaan bij VDL. Daar heb ik met veel plezier gevoetbald tot 2005 en vervolgens ben ik tot december 2019 speler geweest van MVV’27 in Maasland.

Mijn kinderen voetballen al enkele jaren bij Excelsior Maassluis. Mijn zoon al sinds de jongste jeugd en mijn dochter nu voor het tweede seizoen bij de meiden. Ik kon natuurlijk niet achterblijven en voetbal sinds de winterstop bij de veteranen 1. De cirkel is weer rond.

De club ben en maak je samen. Met die gedachte ben ik een paar jaar geleden als jeugdcoördinator begonnen bij deze club. Zonder vrijwilligers kan het voetbal van mijn kinderen niet bestaan dus vond ik het belangrijk om een onderdeel te zijn van deze organisatie. Samen met andere betrokken vrijwilligers hebben we de afgelopen jaren mooie stappen gemaakt binnen de jeugd. Het is genieten om te zien hoeveel jeugdleden wekelijks trainen en spelen op de velden. Onder begeleiding van deskundige trainers waarop we kunnen bouwen. De lijntjes lopen soepeler waardoor het organiseren van de jeugd goed verloopt. Trots zijn we ook op de uitstraling van de jeugd en de activiteiten die we organiseren zoals het jeugdkamp. We hopen dat het snel weer mag, want dat zijn hoogtepunten van het jaar voor ieder jeugdlid.

We willen als club doorontwikkelen met de jeugd. Een breder aantal jeugdelftallen waar voor ieder niveau een passende ontwikkeling te realiseren is en waarbij iedereen zich naar vermogen blijvend kan doorontwikkelen. Het maakt niet uit of dat het allerhoogste niveau is of wat lager. Als het maar past bij de mogelijkheden van de speler/speelster in een prettige en veilige omgeving want spelplezier is de basis.

Toen ik benaderd werd om in het bestuur te stappen namens de jeugd heb ik geen seconde getwijfeld. De uitdaging spreekt mij aan en met de huidige mensen binnen de club heb ik er alle vertrouwen in dat we de toekomst gaan waarmaken. Samen met betrokken vrijwilligers die er nog bij gaan komen. Ik kijk er naar uit.