De Tricolores kunnen zich opmaken voor een verre uitwedstrijd. Aanstaande zaterdag, op het altijd gezellige Sportpark de Boshoek, staat namelijk de confrontatie met HHC Hardenberg op het programma.

De oranjehemden maken een prima seizoen door. Met een vierde plaats en slechts twee punten achterstand op kersverse koploper Koninklijke HFC kunnen we HHC Hardenberg gerust een titelkandidaat noemen, een rol die ze in de Tweede Divisie niet eerder hadden. De favoriete ploeg van voormalig radio DJ Edwin Evers streed namelijk in het seizoen 2015-2016 (Topklasse) voor het laatst om de prijzen. Kampioen toen? Excelsior M! Na een bloedstollend einde werd HHC uiteindelijk tweede met een punt minder dan de Tricolores.

Er is in de seizoenen tussen toen en nu een hoop veranderd. De Tweede Divisie deed zijn intrede en beide ploegen streden niet meer om het kampioenschap. Excelsior M werd vorig seizoen weliswaar tweede maar wel op een straatlengte achterstand op kampioen AFC. Van een titeldroom was nimmer sprake. En HHC Hardenberg? Dat kreeg het in het eerste seizoen Tweede Divisie helemaal moeilijk. Tot de laatste speelronde hing degradatie als een donkere wolk boven Hardenberg maar na een sterke eindsprint kon dat onheilspellende scenario worden voorkomen. De seizoenen die volgenden herstelden de oranjehemden zich vervolgens weer, om nu dus weer ├ęcht in de top mee te draaien.

Het zorgt ervoor dat de meeste kenners HHC Hardenberg in de favorietenrol zullen duwen. Excelsior M kent immers een wisselvallig seizoen en is terug te vinden op een enigszins magere twaalfde plaats. De overwinning op Scheveningen zal echter voor vertrouwen hebben gezorgd. De driepunter, die werd binnengehaald door twee doelpunten van de in topvorm verkerende Redouan Omar Ouali, zorgde ervoor dat er wat afstand werd genomen van de degradatiezonde en er langzaam weer naar boven mag worden gekeken. En waar we vorige week schreven dat een nieuwe nederlaag tot een zwaar en moeizaam seizoen zou kunnen leiden, zeggen we nu dat de weg naar boven definitief is ingezet. Opportunisme is immers geen voetbalfan vreemd.

Kortom, ondanks het verschil op de ranglijst is er vertrouwen in een goede afloop voor Excelsior M. Laat u dan ook niet afschrikken door de afstand, Sportpark de Boshoek is de moeite waard!

De scheidsrechter van dienst is de heer T.R. Winkel. De aftrap is om 15:30.