Na een zeer rumoerige week krabbelde Excelsior M. in Veenendaal uit het slob. Onder leiding van Sieme Zijm met zijn secondanten Richard Rasens en Rob Grauwmeijer werd GVVV verslagen. Net als Excelsior M. miste de Veenendalers de nodige vaste krachten. Uiteindelijk bleek Excelsior M. over een bredere selectie te beschikken en trok met een doelpunt van Vincent van den Berg een kwartier voor tijd aan het langste eind.

GVVV was in de eerste helft de iets betere ploeg. Vooral in de beginfase drongen de spelers van trainer Eric Assink aan. Dit leverde al na een paar minuten een levensgrote kans op, maar de opluchting van alle Maassluisers was groot toen de kopbal van Simon Brouwer een haar naast de paal verdween. Langzaam vocht Excelsior M. zich in de wedstrijd. Met name de debuterende Dean van Ooijen liet zich steeds meer gelden. Twee keer moest hij ten koste van een gele kaart afgestopt worden door de verdedigers van GVVV.

De wedstrijd hobbelde heen en weer zonder dat er echte kansen uit voortkwamen. Het was meer spannend dan goed, maar aan werklust ontbrak het niet bij Excelsior M.
Na een uur spelen moest Sieme Zijm zijn eerste wissel toepassen. Hamit Alptekin gaf aan niet meer verder te kunnen, waardoor Michael Poeljes van kant wisselde en Vincent van Dorp binnen de lijnen kwam.

Kort hierna kwam de moegestreden Dean van Ooijen naar de kant en was Ahmad Mendes Moreira zijn vervanger. GVVV had toen al gewisseld. In de rust bleef Ismail Ouaddouh achter in de kleedkamer en kwam Danny de Leeuw binnen de lijnen.

In de 75e minuut besloot Eric Assink zijn tweede wissel toe te passen. Hij bleek ontevreden over zijn spits Sherwin Grot en verving hem voor Mikula Ristic. Direct na de wissel was er wat wanorde in het elftal van GVVV. Excelsior M. profiteerde daar optimaal van. Sefa Kurt onderschepte de bal en bracht de bal bij Kevin Vink, die met een afgemeten voorzet Vincent van den Berg een niet te missen kans gaf. Net als in de thuiswedstrijd maakte Vincent de openingsgoal, wat achteraf ook de enige zou blijken.

GVVV probeerde nog wat te forceren, maar was niet bij machte het sterke Excelsior M. blok te breken. De sterk spelende Sefa Kurt ontving nog wel een onnodige gele kaart van de goed fluitende scheidsrechter Bronsvoort. In de slotminuut mocht Marruchen Zimmerman matchwinnaar Vincent van den Berg nog aflossen.

Na vijf minuten extra tijd floot de arbiter voor het eindsignaal en was er vreugde alom in het Maassluis-kamp. Onder het toeziend oog van de nieuwe interim-trainer John de Wolf vierden de spelers een feestje.

De belangrijke overwinning geeft veel moed voor de komende acht finales. Maandagavond zal John de Wolf de touwtjes in handen nemen en debuteren op het trainingsveld in Maassluis. Dinsdagavond zal de ex-Feyenoord verdediger op de bank debuteren in een ingelaste oefenwedstrijd tegen ASWH en zaterdag wacht de zware uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg.