De druk was groot voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen concurrent Ajax. Iedereen wist dat alleen een overwinning Excelsior M. verder kon helpen in de helse klus om degradatie te ontlopen. Maar van de spanning was niets te merken bij de ploeg van het driemanschap de Wolf, Rasens en Verhagen. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bekebrede toonde Excelsior M. de juiste spirit en in tegenstelling tot wat gebruikelijk is dit seizoen was de eerste kans gelijk een doelpunt. Via Kevin Vink en Vincent van den Berg kwam de bal bij Dean van Ooijen. Van Ooijen nam de bal perfect mee en passeerde doelman Homoet. Voor van Ooijen was dit zijn eerste goal op Topklasseniveau. Een kwartier later kreeg Vincent van den Berg een vrije doortocht. In eerste instantie miste hij oog in oog met Homoet, maar in tweede instantie bleef hij wel heel rustig, speelde zich opnieuw vrij en plaatste de bal keurig in de hoek.

Ajax kon aanvallend geen vuist maken, want elke aanval werd vakkundig onderbroken door de sterke Excelsior M.-defensie. In de 27e minuut toch een triest moment aan Excelsior M.-zijde. De maker van het openingsdoelpunt Dean van Ooijen moest met een op het oog lelijke knieblessure naar de kant. Een flinke domper voor Excelsior M. en zeker ook voor Dean, die na een lange armblessure voor de winterstop, eindelijk weer helemaal fit was en zich in de basiself had geknokt. Met Raoul Gillet als vervanger ging Excelsior M. weer verder waar het gebleven was. Met veel druk naar voren werd Ajax onder de voet gelopen en dit resulteerde in een levensgrote kans voor invaller Gillet. Raoul twijfelde echter te lang tussen zelf schieten of breed leggen, hij koos voor het laatste, maar inmiddels was een Ajax-verdediger weer in positie om de bal te onderscheppen. Ajax was voor rust één keer gevaarlijk toen Yuri Rose met zijn hoofd een kopbal verlengde, maar gelukkig belandde de bal via de lat in de handen van Jean-Paul van Leeuwen.

In de tweede helft had Excelsior M. de wind licht tegen en leken de krachten enigszins verdwenen. Toch werd de 2-0 voorsprong redelijk makkelijk verdedigd. De organisatie stond als een huis en als er door Ajax een klein scheurtje werd gevonden was daar altijd nog doelman Jean-Paul van Leeuwen. Tien minuten voor tijd werd de moegestreden Kevin Vink vervangen door Ahmad Mendes Moreira en twee minuten hierna keerde de spanning plotseling terug in de wedstrijd. Na een klutssituatie belandde de bal opeens voor de voeten van de lange Ajax-invaller Kid Ronday. Hij twijfelde geen moment en joeg de bal hard onderkant lat in de touwen. Iedereen met een Excelsior M.-hart hield datzelfde hart vast en vreesde voor een doemscenario. Maar gelukkig was er slechts twee minuten tijd voor deze angst, want Ahmad Mendes Moreira zorgde voor opluchting toen hij na een pass van Vincent van den Berg rustig de doelman passeerde en de overwinning veiligstelde.

Veel blije gezichten na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bekebrede, die behoudens de onterechte gele kaart voor Kevin Vink een prima wedstrijd floot.
Volgende week wacht de volgende finale voor de De Wolf-brigade in Barendrecht tegen de zeer knap presterende ploeg van Jack van der Berg.