Dat is de harde maar realistische conclusie na afloop van de wedstrijd Excelsior M – Capelle.

90 minuten lang zagen de toeschouwers twee ploegen aan het werk die vooral het veld betraden om geen puntverlies te lijden. Het gevolg was een Topklasse-wedstrijd onwaardig waarbij de thuisclub uiteindelijk het onderspit dolf.  Capelle ging dankzij individuele fouten aan Maassluise kant met 3 punten huiswaarts.

Excelsior M begon goed aan de wedstrijd. Trainer Jeroen Rijsdijk was voor aanvang van de wedstrijd een niet te benadigen coach. Sefa Kurt (geschorst) en  Daan Smith (geblesseerd) ontbraken waardoor het centrum in zijn geheel vervangen moest worden. Kevin Vink (niet fit), Vincent v.d. Berg (ziek) ontbraken al eveneens en dus was het wederom zoeken naar alternatieven.

Die zoektocht lijkt Excelsior M op dit moment op te breken. Niemand maar dan ook niemand (!!) had in de eerste 30 minuten van de wedstrijd het idee dat beide ploegen voor de overwinning streden.
Het spel wat beide ploegen op de kunstgrasmat legden was van een bedenkelijk niveau.

Van Capelle weet inmiddels iedereen dat het een speltype aan de dag legt dat altijd re-actief is. Nooit  zal die ploeg het initiatief nemen; altijd laten zij het initiatief aan de tegenstander. Excelsior M bleek vandaag een gewillige tegenstander. De ploeg ontbeerde vertrouwen, had weinig geloof in eigen kunnen en vooral de passie ontbrak aan de zijde van de Tricolores.
Het gevolg was een dramatische eerste helft van beide kanten met een 0-0 ruststand tot gevolg.

Na rust was het niet veel beter. Capelle kreeg langzaam de controle over de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden. Het had eigenlijk geen kind aan Excelsior M dat misschien meer balbezit had maar daar nooit iets gevaarlijks mee deed.

De toeschouwers langs de lijn waren het er over eens; wie als eerste zou scoren zou winnaar worden van deze zeer teleurstellende wedstrijd.
Dat werd Capelle. Het kon tot twee keer toe profiteren van knullige fouten in de Excelsior M verdediging. Eerst was het Joey Kleijn die de 0-1 kon aantekenen met een droge maar zeer doeltreffende knal en niet veel later was het Jordao Pattinama die de 0-2 mocht aantekenen na geblunder van meerdere spelers.

Een nederlaag die stof tot nadenken geeft. De spelopvatting van deze middag kan nooit de bedoeling zijn geweest. Het gevolg is wel dat de Tricolores inmiddels naar plek 15 (!!) zijn afgezakt!

Een harde constatering die de trouwe Excelsior M-supporter pijn doet. Dat moet beter en dus is het zaak om in de komende weken resultaat te halen. Om te beginnen tegen ONS BOSO Sneek dat zaterdag a.s. een Excelsior M tegenover zich gaat zien dat tot op “het bot” zal gaan voor de 3  punten.