Excelsior M heeft op het trainingscentrum Hengelo, de thuishaven van Jong FC Twente, een benauwde maar wel “lekkere” 1-2 overwinning behaald.
Sefa Kurt en Daan Blij schoten de Tricolores naar de winst waardoor de ploeg van Jeroen Rijsdijk bovenin blijft meedraaien en inmiddels al weer 7 wedstrijden op rij ongeslagen is.

Bij aankomst op het trainingscentrum Hengelo werd al meteen duidelijk dat het qua toeschouwersaantal een trieste bedoening zou worden. Naast het prachtige Fanny Blankers Koen stadion werd de wedstrijd Jong FC Twente – Excelsior M maar voor een handje vol toeschouwers afgewerkt. De staartploeg, onder leiding van oud keeper Sander Boschker, kwam er in de beginfase nauwelijks of niet aan te pas. Excelsior M had in de eerste 7 minuten een aantal grote kansen en was via kopballen van Sefa Kurt dichtbij de openingstreffer. Keeper Nick Hengelman, de vierde in de pikorde van keepers bij de Tukkers, redde beide keren fraai.

Ook Kevin Vink was dichtbij de openingstreffer; zijn vrije trap vanaf de rand zestien verdween op de binnenkant van de paal; de rebound was voor Kevin Dercks maar die zag zijn schot in de ballenvanger belanden.
Gezien het grote aantal kansen in de beginfase leek het een makkelijke middag te worden voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk die opeens in de 12e minuut zijn ploeg op achterstand zag komen. Een slechte inspeelpass en een idem dito kaats aan Maassluise kant bracht Ruben de Jager een op een met Jean Paul van Leeuwen. Het jonkie van de Tukkers faalde niet (1-0).
Tot aan dat moment was Jong Twente nog maar 1x over de middenlijn geweest!

Excelsior M speelde na de openingsgoal opeens een stuk minder scherp dan in de openingsminuten. Het baltempo was niet hoog genoeg om de Tukkers in de problemen te brengen en vooral het spel op het middenveld was in die fase niet groots.
Toch kwam de ploeg eenvoudig op 1-1 toen Robin van der Ende in de 25e minuut een aanval over links opzette en Kevin Dercks vrijspeelde; zijn passeeractie langs een Twente-verdediger was eveneens fraai om uiteindelijk met een voorzet op Sefa Kurt te besluiten. Deze kon betrekkelijk eenvoudig de bal in de verre hoek binnenschieten (1-1).

Jong Twente kwam vanaf dat moment, net als in de beginfase, meer en meer in de problemen. Zo ook in de 32e minuut toen Kevin Vink een balletje slim liet lopen voor de achter hem staande Daan Blij. Daan passeerde de keeper maar in plaats van de bal binnen te schieten week hij tot ieders verbazing opeens uit naar de rechterkant van het strafschopgebied. Keeper Nick Hengelman volgde maar werd vervolgens met een heerlijke boogbal in de verre kruising verrast. Een weergaloze treffer van Daan Blij die met de week beter gaat spelen (1-2).

Excelsior M speelde tot aan het rustsignaal een gedegen partij maar kwam vlak voor rust toch nog in de problemen toen Daan Smith een Twente-speler net buiten de zestien ten val bracht. Geel was het gevolg, wat hem een wedstrijd schorsing op zal leveren want het was inmiddels al weer zijn 5e (!!) van dit seizoen. Hij zal dus volgende week in de wedstrijd tegen Spakenburg toe moeten kijken.
De toegekende vrije trap werd overigens matig ingeschoten waardoor de thee werd opgezocht met een 1-2 voorsprong.

Over het tweede bedrijf kunnen we kort zijn. Het was niet goed wat de 22 spelers op de mat wisten te leggen. De wedstrijd boeide niet meer waarvoor overigens beide ploegen verantwoordelijk waren. Er vielen nauwelijks kansen te noteren. De man die nog enigszins voor opwinding zorgde was de arbiter. Scheidsrechter Berben, volgens de statistieken makkelijk geel gevend, liet opeens van zich spreken door Sefa Kurt en Stephan Kruithof op de bon te slingeren. Ook aan Twente-zijde deelde de man de kaarten uit en allemaal waren ze volkomen belachelijk als onnodig.
Sander Boschker wisselde vanaf de 75e minuut drie keer en probeerde alsnog een puntendeling uit de wacht te slepen die er leek aan te komen toen een schot van afstand pardoes achter Jean Paul van Leeuwen belandde. Tot opluchting van Excelsior M werd de goal echter afgekeurd vanwege hinderlijk buitenspel. Een gelukje want van hinderlijk buitenspel was absoluut geen sprake.

Met Dean van Ooijen in de ploeg kwam er in de slotfase wat meer snelheid in de ploeg; Niels Redert kwam het middenveld versterken en ook Vincent van Dorp mocht weer wat minuten maken.

Al met al werd het nog een lastige slotfase maar gelukkig vielen er geen treffers meer te noteren waardoor Excelsior M zijn handen dicht mocht knijpen met de 1-2 overwinning.